FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch weet weer wat winnen is

8 maart 2019 om 22:52

FC Den Bosch heeft er zeven wedstrijden op moeten wachten maar tegen Helmond Sport was het dan eindelijk weer raak: 3-0. Na een matige eerst helft had Den Bosch er in de tweede helft maar 12 minuten voor nodig om de Helmonders op de knieën te krijgen.

Met Danny Verbeek aan de rechterkant en Kevin Felida, Luuk Brouwers en Vincent Vermeij aan de aftrap begon FC Den Bosch met een nieuwe samenstelling tegen Helmond Sport. De intenties van de thuisploeg werden meteen duidelijk toen in de tweede minuut Den Bosch via Brouwers al de lat raakte. De storm hield zo’n tien minuten aan, daarna kwam Helmond beter in de wedstrijd en maakte het via Snepvangers en Naudts Den Bosch erg lastig. In de 18e minuut had Vermeij moeten scoren na een voorzet van Sven Blummel maar zijn inzet was twee meter voor het doel veel te zacht. Twee minuten later ging de inzet van Leo Väisänen op de lat. Ook Helmond raakte de lat via een schot van Respen. Helmond Sport bleef aandringen en kreeg de beste kansen. Den Bosch hield de bal niet in de ploeg waardoor het tegen zichzelf leek te voetballen. Den Bosch kwam er in de 44e minuut nog op de counter een keertje uit waarna Brouwers een penalty claimde. Scheidsrechter Christiaan Bax wilde daar niets van weten. De eerste helft eindigde na flink wat kansen over en weer desondanks in 0-0.

De tweede helft begon zonder wissels bij FC Den Bosch. Al snel kwam Den Bosch op voorsprong door een ongelooflijke fout van doelman Van Gassel. Hij kon de ogenschijnlijk makkelijke inzet van Blummel niet vasthouden waardoor de bal in eigen doel belandde: 1-0. Uit een vrije trap maakte Verbeek meteen de 2-0. hij krulde de bal mooi binnen. Zo poetste Den Bosch de bittere smaak van de eerste helft al snel weg. Het feestje werd nog binnen het uur compleet toen Vincent Vermeij na opnieuw een fout in de Helmondse verdediging zijn eerste treffer voor Den Bosch kon maken. Hij was daar zichtbaar blij en leek daardoor bevrijd. Hierna was het vertrouwen bij Den Bosch helemaal terug. De combinaties werden vlotter en de spelers konden elkaar weer makkelijk vinden. Helmond beperkte zich vooral tot verdedigen en loerde op een counter. Jens van Son mocht weer eens zijn opwachting maken, hij verving in de 70e minuut Luuk Brouwers. Den Bosch speelde de wedstrijd vervolgens redelijk rustig uit. Het creëerde nog wel wat kansen vooral via de uitstekend spelende Stefano Beltrame. Tot doelpunten kwam het niet meer, waardoor de wedstrijd in 3-0 eindigde. Zo won Den Bosch voor de eerste keer in 7 wedstrijden weer een partij.

Kritiek op Verbeek
Danny Verbeek startte verrassend vanaf de rechterkant. Hij had daar deze week overleg over gehad met trainer Wil Boessen: “Ik speel het liefst met iemand achter me zodat ik mijn aanvallende kwaliteiten meer kan aanspreken. Voor de winterstop stond bijvoorbeeld iemand als Stefan Velkov achter me en daardoor kon ik wat meer vanuit mijn kracht kan voetballen. Dat was de laatste weken moeilijker. Mijn kwaliteiten liggen niet verdedigend, daarbij had ik in de privésfeer ook nog geen makkelijke tijd (de opa van Verbeek is recent overleden red.)”, aldus Verbeek. Het plan was dat Verbeek met zijn passing Vermeij makkelijker zou kunnen bereiken en daar was de Bosschenaar met name in de tweede helft tevreden over. De kritiek op het spel van Verbeek had hem afgelopen weken niet koud gelaten. Hij zou graag zien dat de ploeg en bekritiseerde spelers wat meer gesteund zouden worden in moeilijke tijden. “Dat is soms moeilijk. Ik lees niet veel, maar ik woon ook in Den Bosch en krijg dat wel mee. Dat vind ik jammer maar daar moet je als voetballer ook mee omgaan”, aldus een strijdlustige Verbeek.

Bron: FCDBFans.nl (foto: FC Den Bosch)