FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Felida: 'Eerst 100 wedstrijden voor Den Bosch'

Felida: 'Eerst 100 wedstrijden voor Den Bosch'

9 maart 2019 om 10:27

Kevin Felida wordt gezien als één van de grootste talenten van FC Den Bosch. Na wat blessureleed klopt hij nu weer op de deur en startte gisteren in de wedstrijd tegen Helmond Sport in de basis.

Wij spraken de 19-jarige middenvelder na afloop van de wedstrijd tegen Helmond Sport over zijn rol in het team, zijn ambities en de verwachtingen rondom zijn persoon. De roep om Felida als basisspeler wordt, zeker vanuit supporterskant, steeds groter. Zelf blijft hij er nuchter onder maar kent wel zijn kwaliteiten: "De bal afpakken is één van mijn kwaliteiten. Ik zorg dan voor de balans", aldus Felida. Op de vraag of dat hij zichzelf ook in de basis zou zetten in deze concurrerende groep antwoord hij wat voorzichtig: "Ik kijk het meer per week, op de training hoe ik zelf presteer en hoe de concurrenten het doen. Vanuit daar beslist de trainer of ik speel of niet. Ik denk dat ik van meerwaarde voor het team kan zijn als er wat felheid ontbreekt. Dat zag je in de wedstrijd tegen Jong Ajax ook terug, dan ben ik van waarde vandaag was dat ook zo. Mijn sterke punten zijn de bal afpakken en tweede ballen winnen. Ondanks mijn lengte win ik veel duels. Mijn ontwikkelingspunten zijn nog diepte en passlijnen eruit halen", laat Felida weten.

100 wedstrijden
Felida heeft net als elke andere voetballer ambities. "Eerst wil ik basisspeler worden bij Den Bosch en dan richting de 100 wedstrijden spelen. Daarna wil ik graag een stapje hogerop. Dan denk ik aan de eredivisie of een mooie stap naar het buitenland. Overigens denk ik dat elke jonge speler van Den Bosch op dit moment een groot talent is", aldus een bescheiden Felida. Onlangs tekende Felida voor 3 seizoenen bij in de Vliert. Er zou sprake van interesse zijn geweest, daarop antwoordde Felida: "Daar wil ik nog niet teveel over zeggen. Ik ben gelukkig hier en daarom heb ik ook bijgetekend." Voorlopig kunnen we dus nog volop genieten van Kevin Felida in het shirt van FC Den Bosch.

Bron: FCDBFans.nl