FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Statement supporters omtrent loyaliteitspunten

Statement supporters omtrent loyaliteitspunten

12 maart 2019 om 18:48

Een duidelijk statement van een groep prominente M-Siders, die pleit voor een soepeler beleid omtrent het (op niet structurele basis) bezoeken van uitwedstrijden. De open brief wordt onder meer ondersteund door de supportersclub, DBFC, RFU en Met Heel Mijn Hart.

Op 17 augustus 2018 kondigde FC Den Bosch NV via zijn website trots de invoering van het loyaliteitsprogramma voor uitwedstrijden aan. Met de invoering van dit systeem zouden trouwe (loyale) supporters voorrang verkrijgen bij het verkrijgen van kaarten voor uitduels van FC Den Bosch. Punten kunnen verkregen worden door het bezoeken van uitwedstrijden en supporters die vorig seizoen wedstrijden bezochten kregen op basis van het aantal bezochte wedstrijden ook punten.

Inmiddels is duidelijk dat het loyaliteitsprogramma, zoals wij al vreesden is uitgegroeid tot een instrument van FC Den Bosch en “driehoek” om bij belangrijke uitwedstrijden het aantal supporters dat mee kan reizen te beperken tot een zo klein mogelijke groep. Zo zijn er voor de wedstrijden tegen NEC en FC Twente minimaal 3 punten nodig, wat zorgt voor veel teleurgestelde supporters die juist deze topwedstrijden wil bezoeken om hun FC Den Bosch aan te moedigen.

Volgens ons werkt het puntensysteem als repressiemiddel juist averechts en zorgt het niet faciliteren van een buscombi voor alle supporters juist voor onveilige situaties doordat supporters alternatieve wijze van bezoek aan het stadion gaan zoeken. Ook zal de sociale cohesie hier niet van verbeteren, waardoor er een steeds grotere kloof komt tussen de supporters die wel en juist geen uitwedstrijden bezoeken.

Wij zijn van mening dat FC Den Bosch NV als professionele organisatie in staat zou moeten zijn om dit te kunnen organiseren, daar er wekelijks duizenden supporters van andere clubs in bussen door het land reizen en juist voormalig eredivisieclubs als NEC en FC Twente ingericht zijn op het ontvangen van grotere groepen supporters.

Wij dringen er ten zeerste op aan dat de belangrijke wedstrijden tegen NEC en FC Twente voor een ieder die als twaalfde man FC Den Bosch wil aanmoedigen laagdrempelig te bezoeken zijn.