FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Maar één keer winst in Nijmegen

Maar één keer winst in Nijmegen

13 maart 2019 om 19:58

De uitwedstrijd tegen NEC in Nijmegen is in het verleden pas één keer gewonnen door FC Den Bosch. Daarvoor moeten we ook een hele tijd terug in de tijd. In 1986 won Den Bosch met 1-2.

Toenmalig Eredivisie subtopper FC Den Bosch won door doelpunten van Arnold Scholten en Hans Gillhaus na een 1-0 achterstand. De Bosschenaren zouden in het seizoen 1985-1986 als 6e eindigen. Een terugkeer naar de successen uit de Panasonic tijd, zoals de succesvolle periode in de jaren 80 werd genoemd, is iets waar velen weer op durven te hopen deze dagen. FC Den Bosch speelde nog 4 keer gelijk en verloor in Nijmegen 9 keer.

Eén van de grootste nederlagen uit de historie van Den Bosch leed de ploeg van trainer Jan Remmers in het seizoen 1972-1973. Er werd in Nijmegen met 7-0 verloren. FC Den Bosch eindigde als laatste in de Eredivisie waarna de ploeg degradeerde naar de Eerste Divisie.

De laatste twee ontmoetingen uit bij NEC gingen verloren. In 2014-2015 ging Den Bosch met 3-1 onderuit tegen de latere kampioen van de Eerste Divisie. Het Bossche doelpunt werd gemaakt door Alexander Mols. De ploeg van Ruud Kaiser zou 16e eindigen dat jaar. Kaiser zou dat niet meer meemaken, hij werd vervangen door René van Eck. Vorig seizoen verloor FC nipt met 1-0 in Nijmegen. Het was een penalty op slag van rust die de ploeg van Boessen nekte.

Bron: FCDBFans.nl