FCDBFans

Met heel mijn hart
Afstraffing Den Bosch in Nijmegen

15 maart 2019 om 22:37

Een complete off-day aan Bossche zijde heeft ervoor gezorgd dat de ploeg van Wil Boessen een oorwassing kreeg in Nijmegen tegen NEC. Het werd tegen de ploeg van Jack de Gier 5-0.

In dezelfde opstelling als tegen Helmond Sport startte FC Den Bosch vanavond de uitwedstrijd bij NEC. In de beginfase deden de Bosschenaren zeker niet onder voor de thuisploeg. Den Bosch leek vertrouwen getankt te hebben vorige week en kreeg van NEC ook meer ruimte om te voetballen. Na 10 minuten waren het twee defensieve blunders die NEC genadeloos wist af te straffen. Eerst verloor Kevin Felida de bal in de opbouw waarna Okita kon binnenschuiven: 1-0. Nog geen minuut later maakte Nicolas Romat de malaise compleet door de bal aan de linkerkant kinderlijk eenvoudig te verspelen aan Ndayishimiye die door de benen van Wouter van der Steen 2-0 maakte. Het werd nog erger voor Den Bosch. Romat werd in de 23e minuut weer makkelijk uitgespeeld door Wolters die voorgaf op Druijf, de spits kopte perfect binnen: 3-0. Toen NEC wat gas terug nam kwam Den Bosch er af en toe gevaarlijk uit. Dit had wat kleine kansen als resultaat. Aan de andere kant moest Van der Steen nog een aantal keer handelend optreden om erger leed te voorkomen. Zo ging Den Bosch rusten met een 3-0 achterstand.

De tweede helft begon opvallend genoeg zonder wissels aan Bossche zijde. Den Bosch stond voor een onmogelijke opgave en dat realiseerde de thuisploeg zich ook. NEC leunde wat meer achterover en Den Bosch probeerde er doorheen te voetballen. Dat lukte niet goed. Na een fout van Sven Blummel in de 57e minuut werd Okita niets in de weg gelegd om de 4-0 binnen te schieten. Bij de spaarzame mogelijkheden die Den Bosch kreeg wist het steeds geen eindstation te vinden. De wedstrijd werd in het vervolg gecontroleerd door NEC. Bij Den Bosch lukte vandaag vrij weinig. Stefano Beltrame loste nog een schot naast het doel in de 73e minuut. Van der Steen bracht nog een paar keer redding op de inzetten van de thuisploeg. NEC mocht er in de 88e minuut ook nog 5-0 van maken. Het was het derde doelpunt van Okita. Zo eindigde de desastreuze avond in een 5-0 nederlaag voor FC Den Bosch.

Boessen en Verbeek
Boessen was na afloop realistisch maar ook mild voor zijn ploeg: “NEC uit is een mooie wedstrijd maar diep teleurgesteld over de uitslag. De eerste tien minuten behgonnen we aardig maar na de eerste goal van NEC gingen we tegen we onszelf voetballen. NEC heeft terecht gewonnen. Het is zaak om gewoon ons ding te blijven doen en de focus leggen op volgende week tegen Telstar. We zakken voor de eerste keer door het ijs. Dat mag ook een keer gebeuren dit seizoen.”

Na de wedstrijd spraken wij ook captain Danny Verbeek. “De eerste tien minuten was er eigenlijk niets aan de hand. Toen vielen die twee doelpunten na twee persoonlijke fouten. Daarna waren wij echt de kluts kwijt en heb ik dingen gezien die ik nog niet eerder heb gezien dit seizoen. Niets lukte”, aldus een teleurgestelde captain. “Ik verwacht niet dat we met 5-0 op ons klote krijgen hier”, vervolgt Verbeek.

Massale steun na wedstrijd
Vorige week spraken wij Verbeek nog over de kritiek op zijn spel en dat van de ploeg. Hij gaf aan dat jammer te vinden. Vandaag gaven de supporters voor, tijdens en na de wedstrijd de massale steun en zongen de spelers na afloop nog minutenlang toe. Daarover was Verbeek goed te spreken: “Dat was prachtig. Als er een wedstrijd was dat we het nodig hadden was het deze. Daar wil ik de supporters voor bedanken, dat doet ons goed.”

Bron: FCDBFans.nl (foto: FC Den Bosch)