FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Holla: ‘Moeilijker voetballen dan in Eredivisie’

Holla: ‘Moeilijker voetballen dan in Eredivisie’

19 maart 2019 om 08:56

Vandaag in Het Bossche vragenvuurtje Danny Holla. De komst van Holla naar Den Bosch werd als verrassend bestempeld. Hij heeft het naar zijn zin bij Den Bosch en vindt het mooi om de club te zien groeien.

Het Bossche vragenvuurtje: Danny Holla

GEBOREN:
31 december 1987 in Almere

WOONPLAATS:
“Amsterdam. Op mijn 14e naar Groningen verhuisd voor het voetbal, op een gegeven moment toen ik bij ADO kwam heb ik mij in het Westen gevestigd. Ik heb ook nog in Engeland gewoond.”

FAMILIE:
“Met mijn vriendin en inmiddels twee kinderen. Ik heb twee zoontjes. Eentje van 3 en de andere is net geboren.”

HOBBY:
“Ik heb weinig hobby’s naast het voetbal. Ik heb golf gespeeld en mijn GVB gehaald. Na het voetbal zou ik dat wel weer willen oppakken.”

MOOISTE STAD:
“Amsterdam blijft de mooiste stad omdat ik daar ook vandaan kom. Qua wereldstad heb ik Londen als wereldstad. Als ik zou mogen kiezen zou ik daar willen wonen. Toen ik bij Brighton speelde kwam ik daar redelijk vaak. Daarvoor kwam ik ook al elke winter in Londen.”

FAVORIETE ETEN:
“De Indische keuken heeft mijn voorkeur. Niet een specifiek gerecht maar in het algemeen.”

MUZIEK:
“Ik ben van alle markten thuis. Nederlandstalig, Nederlandse rap, maar de rest ook eigenlijk. Wat er in de kleedkamer gedraaid wordt vind ik eigenlijk altijd wel goed. De Argentijnen willen graag Spaanse muziek bijvoorbeeld, daar kan ik ook naar luisteren.”

NETFLIX:
“De beste serie overal vind ikPrison Break. Vooral de eerste twee seizoen. Daarna heb ik heel veel gezien. Ik kijk ook naar docu’s zoals het Fyre festival.”

SOCIALE MEDIA:
“Instagram gebruik ik het meest. Ik ben niet super actief, maar contacten onderhouden is handig en op de hoogte blijven van wat er in de wereld afspeelt.”

GUILTY PLEASURE:
“Dat is altijd een moeilijke vraag. Ik kom dan uit op chocolade. Dat lust ik erg graag.”

GROOTSTE BLUNDER:
“Blunders probeer je snel te vergeten. Bij een eigen goal voel je ook echt dat je een blunder hebt gemaakt. Zoals bij ADO toen we de openingswedstrijd tegen PSV speelde. Het was een zonnige dag (geen excuus) en ik kopte de bal zo over onze keeper heen. Die belandde toen prachtig in het doel. Dat blijft je dan wel bij.”

GEEN VOETBALLER, DAN:
“Op het moment dat ik kon lopen was ik al met voetbal bezig, net als mijn hele familie. Ik weet ook nog niet goed of ik in het voetballerij wil blijven. In een andere wereld kijken lijkt mij ook leuk, het is wel makkelijk om in de voetballerij te blijven omdat je de mensen kent. Ik kan niet echt zeggen wat ik wil doen nog.”

IDOOL:
“Pirlo. Dat was echt een speler waar ik van kan en kon genieten.”

FAVORIETE CLUB:
“Ajax in Nederland en wereldwijd is het FC Barcelona. In de voetballerij sluit je je meer af voor supporter zijn. Je bent dan meer met de eigen club bezig. Neutraal gezien kijk ik dan het liefst naar FC Barcelona.”

MOOISTE STADION:
“White Hart Lane van de Spurs is een prachtig stadion. Maar ook Craven Cottage van Fulham vond ik heel speciaal. Dat was echt nog een heel oud Engels stadion super mooi om mee te maken.”

MOOISTE SHIRT:
“Het maagdelijke wit van Real Madrid.”

BIJGELOOF:
“Ja, ik tape mijn beide enkels altijd. Dan altijd eerst de linkse. Dat is zo gegroeid, ik weet zelf niet meer waarom. Ik weet ook niet hoe het anders zal gaan omdat ik het altijd zo doe.”

BESTE TEGENSTANDER KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE:
“Er wordt nog wel eens lacherig gedaan over de Eerste Divisie. Maar ik durf te stellen dat het moeilijker voetballen is dan in de Eredivisie. Omdat er anders gespeeld wordt. Voor mij is het team om mij heen ook belangrijk. Ik ben geen speler die een hele ploeg bij de hand neemt en een paar mannetjes uit speelt. Ik wist ook wel dat het niet makkelijk zou worden. In mijn ogen heeft Twente daarom ook veel punten verloren in het begin van de competitie, naar mijn idee hebben ze gewoon moeten wennen. Ik kan dus niet één speler aanwijzen.”

MOOISTE MOMENT BIJ FC DEN BOSCH:
“De laatste wedstrijd tegen Roda JC toen we winterkampioen werden. Ik was zelf geschorst maar het was een mooi moment als team. We hebben dus een hele tijd goed gepresteerd dat verzilver je dan op dat moment.”

TOEKOMST BIJ FC DEN BOSCH:
“Er is een wederzijdse optie als we promoveren. Dan kan ik nog een jaar blijven. Ik heb het goed naar mijn zin. De afspraak was 1 seizoen. Ik had ook niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Het is mooi om de groei van de club op deze manier mee te maken. Ik heb ook een klik in het team, dat is ook altijd maar afwachten en dat maakt het allemaal wel positiever.”

EIGEN TOEKOMSTDROMEN:
“Een mooi buitenlands avontuur zou ik nog wel willen. De aanbieding vanuit Australië (wat al eerder voorbij is gekomen) was een mooi plaatje, alleen was het nog niet het juiste moment voor mij. Ik hoop dat zoiets nog eens voorbij komt.”

DIT WIL IK NOG KWIJT:
“Ik hoop dat de supporters massaal blijven komen. Als je ziet hoe leeg het was en hoe vol het nu vaak is. Dan is dat ook groei. De sfeer helpt dan echt bij het halen van resultaat. Als je de wedstrijd tegen Twente bekijkt dan helpt ons dat echt naar een goed resultaat.”
Danny Holla in actie tegen FC Twente

Bron: FCDBFans.nl (Foto: Henk van Esch)