FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Ruime winstmarge tegen Telstar

Ruime winstmarge tegen Telstar

20 maart 2019 om 19:39

De thuiswedstrijden van FC Den Bosch tegen Telstar leveren in de meeste gevallen een overwinning voor de thuisploeg op. Van de 31 ontmoetingen won Den Bosch er 20, werd het 5 keer gelijk en wonnen de bezoekers er 6. Den Bosch wint 65% van de thuiswedstrijden tegen Telstar.

De grootste overwinning behaalde FC in het seizoen 1981-1982. In de Eerste Divisie won de thuisploeg met 7-0. Van den Bosch (2x), Romijn (2x), Salm, Van der Horst en Van der Steene maakten de Bossche doelpunten. Den Bosch onder leiding van Hans Verèl eindigde het seizoen voordat de succesperiode in de jaren 80 zou beginnen, op de 5e plaats. Het seizoen daarna zou FC Den Bosch promoveren.

In 1993-1994 won Telstar met 0-2 in de Vliert. Dat is nog altijd de grootste overwinning van de ploeg uit Velsen op bezoek bij Den Bosch. FC dat in dat seizoen de degradant uit de Eredivisie was eindigde slechts als elfde in de Eerste Divisie. De laatste overwinning van Telstar in de Vliert was in het seizoen 2014-2015. Telstar kwam via Kulhan op 0-2 waarna Thomassen iets terug deed voor de thuisploeg: 1-2. René van Eck was nog geen maand in dienst bij de uiteindelijke nummer 16 van de Eerste Divisie.

Vorig seizoen won Den Bosch ook van Telstar. Na een voorsprong van Telstar maakte Vossebelt gelijk. Van der Winden scoorde 2-1 waarna Telstar weer langszij kwam. Uiteindelijk was het Kaars die voor de verlossende 3-2 overwinning zorgde. Vrijdag kan Den Bosch niet beschikken over de opgeroepen internationals. Zo zal het met name in de verdediging puzzelen worden voor trainer Wil Boessen. Zowel Vaïsänen, Khammas als Carolina zijn opgeroepen voor hun nationale elftallen. Laatstgenoemde moet zijn debuut nog maken voor Den Bosch maar zal daar minimaal nog een week op moeten wachten.


Bron: FCDBFans.nl