FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch geeft het helemaal weg

Den Bosch geeft het helemaal weg

22 maart 2019 om 22:46

Na 45 minuten spelen en een 3-0 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht voor het uitstekend spelende FC Den Bosch. Na 90 minuten was alles anders: Telstar zette de wedstrijd op zijn kop en won met 3-4.

Het was puzzelen voor Wil Boessen met alle interlandverplichtingen die FC Den Bosch parten speelde. Amine Khammas, Rauno Sappinen, Leo Vaisanen en Jurich Carolina werden allen opgeroepen, daar tegenover stond de terugkeer van Sam Kersten en Stefan Velkov. De linksback positie werd ingenomen door Julian Marchioni en Luuk Brouwers speelde rechtsback. Den Bosch leek in de beginfase bevrijd van alle druk en combineerde er lustig op los. Dat resulteerde als snel in de openingstreffer toen in de 7e minuut Oulad Omar een steekpass van Marchioni voorzette die Vincent Vermeij, onder toeziend oog van vrouw en dochter, onberispelijk binnenschoot. De gretigheid bij FC Den Bosch was ineens helemaal terug en dat zorgde al snel voor de prachtige 2-0 van Imrane Oulad Omar die prachtig binnen schoot vanaf de linkerkant. Een paar minuten later raakte Beltrame nog de paal. Den Bosch bleef aandringen en moest af en toe oppassen voor het counterende Telstar. De Witte Leeuwen scoorden nog bijna vanaf de middenlijn toen Moreira Van der Steen verschalkte maar de lat redding bracht. Na wat aandringen van de gasten was het wederom de uitstekend spelende Oulad Omar die voor een 3-0 ruststand zorgde.

Vlak na rust kreeg Telstar een penalty omdat scheidsrechter Van Herk dacht een overtreding binnen het 16-meter gebied te zien. Als het al een overtreding was, was die er buiten. Ondaan verzilverde de penalty: 3-1. Telstar ging daarna op penaltyjacht maar daar trapte Van Herk niet meer in. Toch kwamen de bezoekers al snel op 3-2. Springer schoot de bal na een overgenomen aanval binnen. Nog binnen 12 minuten na rust was de balans hersteld. Moreira scoorde nu wel waardoor het opeens 3-3 stond. De rollen waren nu omgedraaid: Telstar duwde Den Bosch verder terug en voelde de onmacht van de thuisploeg toenemen. Na een perfect uitgevoerde counter werd de malaise nog groter: Ondaan schoot de bezoekers op voorsprong 3-4. Den Bosch bakte er helemaal niets meer van en de frustratie droop er vanaf. Darri en Van der Sande kwamen Blummel en Vermeij vervangen. Ook dit hielp de ploeg van Boessen niet meer. In de slotfase probeerde Den Bosch het nog met lange ballen naar voren maar ook die kwamen niet aan. Hierdoor eindigde de uiteindelijk dramatische avond in een 3-4 nederlaag.

Danny Verbeek had na afloop van de wedstrijd geen verklaring voor de inzakking in de tweede helft: “Ik heb dit nog nooit meegemaakt. De eerste helft spelen we fantastisch, we hadden nog iets goed te maken na de wedstrijd van vorige week. De tweede helft zeg ik nog: doe nou hetzelfde, blijf compact staan blijf in de zone staan. Je weet dat zij 1 op 1 gaan spelen en na de snelle 3-1 is er nog niet veel aan de hand. Ik kan me niet voorstellen dat we dan meteen in paniek raken. Ik vind het onbegrijpelijk dat we elkaar zo laten zitten en binnen tien minuten met 3-3 gelijk staan en dat we dan nog verliezen. Het publiek riep wat mij betreft ook terecht: schaam je kapot”, vertelt een ontgoochelde Verbeek. “Hier moeten we ons diep en diep voor schamen. We laten elkaar gewoon vallen. Deze wedstrijden moet je wel winnen om bij de eerste vijf te eindigen, dat wordt op deze manier wel lastig. We zitten er nu doorheen, we spelen ons beste spel niet. In het weekend moeten we onze emoties verwerken en het weer oppakken volgende week.”

Bron: FCDBFans.nl (foto: FC Den Bosch)