FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Van der Winden is en blijft een strijder

Van der Winden is en blijft een strijder

26 maart 2019 om 09:23

Op 9 november 2018 in de wedstrijd tegen FC Twente raakte Jordy van der Winden zwaar geblesseerd. Hij is volop bezig met zijn herstel en wij spraken hem na afloop van de wedstrijd tegen Telstar.

Opvallend aan het moment van blesseren was het feit dat er langs de kant vanuit de technische staf werd gebaard naar Van der Winden om op de staan, de ernst van de blessure werd niet goed ingeschat. “Daar was ik in het begin wel boos om. Ik heb in het begin wel wat sneller naar de fysio geroepen om kleine pijntjes, dat had ik de laatste tijd niet meer daarom verbaasde ik me er ook over dat er niemand het veld in wilde komen. Snel daarna heb ik met de trainer gesproken en die heeft daar zijn excuses voor aangeboden en daarmee was de kous ook af.” aldus een optimistische Van der Winden.

Concurrentie
Na een moeizame start had Van der Winden zijn draai gevonden in het elftal van FC Den Bosch. “Wiljan Vloet heeft mij destijds volwassen leren voetballen. Daar ben ik echt beter van geworden”, vertelt Van der Winden. De komst van Amine Khammas heeft Van der Winden niet verontrust. “Concurrentie is altijd goed, dat maakt je sterker. Dat zag je dit seizoen ook en ik ben niet bang voor concurrentie. Als je de concurrentie verliest, dan is het je taak om terug te knokken. Nu hoop ik ook dat hij het gewoon goed doet. Ik vind het mooi om te zien dat hij het goed doet op mijn plek”, aldus de strijdbare linksback.

Revalidatie
Van der Winden revalideert in Rotterdam bij een aparte fysio zodat hij dichter bij huis is en sneller ter plaatse kan zijn. Zodra hij de fase ingaat dat hij weer op het veld kan trainen sluit hij weer aan bij de groep. Hij krijgt veel steun van mensen om hem heen maar ook van de supporters: “Ik krijg heel veel vragen op Facebook van hoe het gaat. Het is lastig om daar allemaal op te reageren maar ik probeer dat wel. Het is mooi om zoveel steun te krijgen. Dat doet me goed in mijn revalidatie.” Van der Winden is strijdbaar, geeft niet snel op en hoopt aan het einde van 2019 weer terug te keren op het veld. “Ik voel me hier thuis. Ik kom nog steeds een aantal keer per week naar de club en ben onderdeel van de groep”, sluit Van der Winden af.

Bron: FCDBFans.nl (foto: FC Den Bosch)