FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch op zoek naar eerherstel

Den Bosch op zoek naar eerherstel

27 maart 2019 om 19:12

De laatste wedstrijd in de Grolsch Veste wist FC Den Bosch te winnen. Het was één van de drie overwinningen die de Bosschenaren wisten te boeken op bezoek bij FC Twente. Het werd drie keer gelijk en er werd acht keer verloren.

De meest recente overwinning bij FC Twente staat bij velen nog in het geheugen gegrift. FC Den Bosch moest in het bekertoernooi van 2012-2013 aantreden tegen de toenmalige kampioen van Nederland. Coach Steve McClaren stelde een B-ploeg op tegen de Bossche formatie van Jan Poortvliet. Aanvankelijk verliep dat goed omdat Danny Landzaat al snel voor 1-0 (penalty) zorgde. Het beter spelende Den Bosch kwam na een rode kaart van Boyata terug in de wedstrijd door een prachtige knal van Joey Brock. Toen in de 62e minuut Tom van Weert de 1-2 binnen tikte stuurde McClaren onder andere huidig Ajax-ster Dusan Tadic het veld in. Ook hij kon niet voorkomen dat Den Bosch mocht verder bekeren. In de Eerste Divisie stond Den Bosch toen slechts twaalfde.

Den Bosch verloor ook al eens heel dik van FC Twente. In 1972 was de ploeg van Jan Remmers niet opgewassen tegen de Tukkers: het werd 7-0. Den Bosch werd dat seizoen 16e in de Eredivisie.

Het moge duidelijk zijn dat koploper FC Twente de ploeg in vorm is. Het vertrouwen bij nummer 4 FC Den Bosch zal zeer broos zijn na het debacle van vorige week tegen Telstar. Inmiddels staat de teller op ruim 600 Bossche fans die er alles aan zullen doen om de ploeg het juiste steuntje in de rug te geven in de Grolsch Veste. Maandag speelt FC Den Bosch tegen Jong PSV.

Bron: FCDBFans.nl