FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch krijgt te weinig tegen Twente

Den Bosch krijgt te weinig tegen Twente

29 maart 2019 om 22:45

In een wedstrijd van weinig kansen heeft FC Den Bosch een ongelukkige nederlaag geleden tegen aanstaand kampioen FC Twente. Het werd na een defensieve fout 1-0.

FC Den Bosch begon de wedstrijd afwachtend en wilde FC Twente het spel laten maken. Daar had de thuisploeg aanvankelijk veel moeite meer waardoor zijn veel de bal hadden maar niet echt gevaarlijk konden worden. De beste kans was zelf voor FC Den Bosch toen een voorzet van Sven Blummel goed werd ingeschoten door Stefano Beltrame, een Twents hoofd voorkwam de Bossche voorsprong. Twente hield de eerste helft de bal veelvuldig in de ploeg, maar Den Bosch leverde de meeste schoten af. Die waren veel te weinig op doel waardoor het bij rust nog 0-0 stond.

De ploeg kwam de tweede helft met vertrouwen uit de kleedkamer en probeerde nu wat meer om Twente onder druk te zetten. Twente beantwoordde dit door het tempo wat te verhogen. Dit had voor de thuisploeg al in de 54e minuut effect. Jari Oosterwijk kon makkelijk binnenschieten nadat Stefan Velkov, Nicolas Romat en Sam Kersten de voorzet niet goed weggewerkt kregen. De 1-0 was het sein voor Twente om zich terug te trekken en Den Bosch de bal te geven. Daar had Den Bosch het moeilijk mee en kon maar voor weinig gevaar zorgen. De thuisploeg loerde op de counter en kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit. Trainer Boessen bracht Rauno Sappinen nog voor Sven Blummel en probeerde wat opportunistischer te gaan spelen. Zelfs een slotoffensief zat er niet in waardoor de wedstrijd eindigde in een ongelukkige 1-0 nederlaag.

Doelman Wouter van der Steen was realistisch na de nederlaag. Op de vraag of dit een avond had kunnen zijn waarop het vertrouwen opgekrikt had kunnen worden zei hij: “Het vertrouwen is ook opgekrikt na deze wedstrijd. We hebben nagenoeg niks weggegeven. Dat dan een foutje ons fataal wordt is gewoon jammer. De sfeer en het vertrouwen in de groep was na vorige week op een dieptepunt beland. Ik was afgelopen weekend niet te genieten. Deze wedstrijd en wederom de massale steun van de supporters geeft ons wel vertrouwen richting mei”, aldus de doelman.

Boessen vertelde na afloop dat hij er ‘met een goed gevoel stond’. “We hebben goed de vinger op de zere plek weten te leggen afgelopen week. De ploeg heeft hun commitment gegeven. We hebben ons deze wedstrijd herpakt en ik heb de ploeg zien strijden voor elkaar. Dat had ik de afgelopen weken gemist”, vertelt de trainer. “De reeks van 15 wedstrijden is ook een valkuil voor ons gebleken. Dat schept verwachtingen bij sponsors, spelers en supporters. Ik heb die verwachtingen altijd getemperd. We moeten ons beseffen waar we 1,5 jaar geleden stonden. Dan moeten we reëel blijven. Ik heb er vertrouwen in dat we deze fase doorkomen”, sluit Boessen af.

Bron: FCDBFans.nl (foto: FC Den Bosch)