FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Op het veld wint Den Bosch wel

Op het veld wint Den Bosch wel

1 april 2019 om 22:47

FC Den Bosch heeft vandaag op het veld laten zien dat het niet zomaar klein te krijgen is. De ploeg van trainer Wil Boessen versloeg directe concurrent Jong PSV met 3-1. Aanvoerder Danny Verbeek reageerde na afloop.

Na een turbulent weekend moest FC Den Bosch vanavond gewoon aan de bak tegen directe concurrent Jong PSV. Sam Kersten was niet helemaal fit en werd vervangen door Leo Vaïsänen in de basisopstelling. De beginfase was van beide ploegen erg afwachtend. Jong PSV werd een aantal keer gevaarlijk door snel te combineren waardoor Mauro Junior alleen voor Wouter van der Steen kwam te staan, de Vughtse doelman redde knap. Aan de andere kant volleerde Stefano Beltrame een voorzet van Danny Verbeek in het zijnet. In de 27e minuut werkte Vincent Vermeij (die nog weinig had laten zien) de voorzet van Nicolas Romat zeer knap binnen: 1-0. Het voorzichtige spel van beide ploegen volgde maar nu was het FC Den Bosch dat de overhand had. Op slag van rust was het Sven Blummel die tegen zijn oude werkgever knap de 2-0 binnenschoot. Dit was ook meteenb de ruststand.

Met de wedstrijd tegen Telstar in het achterhoofd begon de tweede helft Den Bosch zoals het de eerste ook was begonnen, het wachtte rustig de momenten af en probeerde zelf geen fouten te maken. Het was een schot van Bart Ramselaar die Van der Steen tot een redding dwong. Zo hield de uitstekend spelende doelman de talenten van PSV wederom van scoren af. Even later maakte Zakaria Aboukhlal met een knappe kopbal toch de 2-1 en kreeg Den Bosch het weer benauwd. Boessen greep in door Julian Marchioni, Kevin Felida en Sam Kersten in te brengen voor Imrane Oulad Omar, Luuk Brouwers en Sven Blummel. Hij schakelde daarmee over naar een 5-3-2 systeem. Toch was het FC Den Bosch dat de 3-1 maakte. Vermeij kreeg de bal mee van Beltrame en schoot via de binnenkant van de paal raak. Daarna had Vermeij zijn derde moeten maken toen hij wederom alleen op Youri Roulaux afging, maar hij faalde jammerlijk. Den Bosch kwam vervolgens niet meer in de problemen en won de wedstrijd met 3-1. Het steeg tevens naar de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Danny Verbeek stond ons met een gemengd gevoel te woord. “Wij zijn heel blij met de overwinning, het nieuws van het niet goed keuren is natuurlijk niet leuk. Dat Kahki ons 1,5 jaar blijft steunen dat geeft de ploeg rust in het koppie”, aldus de captain. “Op het veld hebben we ons gefocust op het voetbal. De tegenstander speelt vaak met drie middenvelders. Als je dan 4-4-2 speelt met de ruimtes erg groot dan ga je als twee middenvelders naar de klote en wordt je overlopen. Dan ziet het eruit of dat wij het niet kunnen belopen. Maar dat komt omdat je niet goed in de zone staat. Daarom is het belangrijk dat je de buitenkanten dichtbij je houdt, dat de laatste lijn goed aansluit en dat die twee middenvelders ook de verdedigende arbeid doen. Zo speelden wij ook succesvol voor de winterstop. Als je als team je taken goed doet, kun je alles aan. Dat moeten we vasthouden richting de play-offs”, analyseerde Verbeek het spel.


Bron: FCDBFans.nl (foto: FC Den Bosch)