FCDBFans

Met heel mijn hart
Kans op succes het grootst in de Vliert

3 april 2019 om 19:41

In thuiswedstrijden presteert FC Den Bosch aanzienlijk beter tegen Sparta Rotterdam dan in uitwedstrijden. In de Vliert won de thuisploeg 9 keer, verloor er 7 en er werd 8 keer gelijkgespeeld (vanaf 1965).

In uitwedstrijden verloor Den Bosch al 16 maal en won het pas 2 keer van Sparta. Gelukkig spelen de mannen van Wil Boessen vrijdag een thuiswedstrijd. Van die 9 overwinningen was die in het seizoen 1999-2000 de grootste. Het werd in de laatste Eredivisie ronde toen 7-0 voor FC Den Bosch dat helaas al was gedegradeerd naar de Eerste Divisie. Henk Vos maakte toen vier doelpunten voor de ploeg van Mark Wotte, twee doelpunten kwamen op naam van Fred van der Hoorn en één op die van Harry van der Laan.

In het seizoen 1972-1973 verloor Den Bosch met 0-5 van de gasten uit Rotterdam. Den Bosch werd 18e en laatste in de Eredivisie en degradeerde ook dat seizoen naar de Eerste divisie. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in de Vliert was in januari 2016. Het toen ploeterende FC Den Bosch stond maar net onder leiding van Wiljan Vloet en leek de titelkandidaat op 1-1 te houden. Na een doelpunt van Paco van Moorsel in de 51e minuut bracht Bart Biemans de stand in 87e minuut gelijk. Jeroen Ketting zorgde voor de kater in de Vliert door in de laatste minuut de 1-2 binnen te schieten. FC zou slechts als 17e eindigen en Sparta werd kampioen. Den Bosch speelde pas één keer eerder op 5 april een thuiswedstrijd. In 1997 werd het tegen Top Oss 0-0.

Er zijn al meer dan 4000 kaarten verkocht voor deze wedstrijd. Zoals iedereen weet kan de ploeg de steun nog altijd extra goed gebruiken. De focus ligt nu helemaal op de play-offs waar FC Den Bosch vol voor zal gaan.

Bron: FCDBFans.nl