FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC geeft winst in blessuretijd uit handen

FC geeft winst in blessuretijd uit handen

5 april 2019 om 22:52

Een vermakelijk duel tussen FC Den Bosch en Sparta eindigde vandaag in 1-1. Na een 1-0 voorsprong zorgde een eigen doelpunt van Stefan Velkov in de 7 minuten durende blessuretijd voor de eindstand.

Na de winst op Jong PSV had Wil Boessen maar één wijziging in zijn basisopstelling doorgevoerd. De geschorste Luuk Brouwers werd vervangen door Kevin Felida. Sparta begon meteen agressief aan de wedstrijd daar had de thuisploeg de nodige moeite mee. Den Bosch probeerde vooral op de counter gevaarlijk te worden. Dat lukte een aantal keer via Sven Blummel, tot een doelpunt kwam het in de beginfase nog niet. In het vervolg van de eerste helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Sparta moest het spel maken maar had de nodige moeite met de Bossche defensie. Bij de spaarzame counters van Den Bosch ontbrak de precisie om het doel te kunnen vinden. Zo was de ruststand 0-0.

Geen wissels bij Den Bosch bij aanvang van de tweede helft. Het plan van de thuisploeg was niet gewijzigd maar het drong Sparta Rotterdam meer terug op eigen helft en nam dus meer het initiatief in handen. Dit terwijl de discipline om te verdedigen niet verslapte. Dit werd in 68e minuut beloond door een doelpunt van Stefano Beltrame na goed doorgaan van Leo Vaïsänen: 1-0. Amine Khammas verliet halverwege de tweede helft geblesseerd het veld. Hij werd vervangen door Julian Marchioni. De tweede linksback, Jurich Carolina zat niet bij de selectie. Na de voorsprong koos Boessen ervoor om Sam Kersten in te brengen voor Vincent Vermeij om zo de voorsprong te waarborgen. Zo speelde Den Bosch, net als afgelopen maandag tegen Jong PSV, met een 5-3-2 systeem. De mogelijkheden die Den Bosch kreeg werden niet verzilverd. Zo waren er grote kansen voor Blummel, Beltrame en de ingevallen Oussama Bouyaghlafen. Het arbitrale kwartet vond het nodig om 7(!) minuten blessuretijd toe te kennen. In de derde minuut van die ongekende lange blessuretijd werd het door een eigen doelpunt van de verder uitstekend spelende Stefan Velkov 1-1. Dat was meteen de eindstand.

Boessen
Trainer Wil Boessen na de wedstrijd: “De eerste helft moesten we veel verdedigen, dat hadden we ook verwacht. Het eerste kwartier zijn we goed doorgekomen. Het risico nemen we ook in het spelen in de omschakeling. Soms gaat dat goed, soms raken we hem dan kwijt. In de rust hebben we besproken dat we de momenten moeten kiezen om toe te slaan. We hebben uitstekende momenten gehad om het te beslissen maar uiteindelijk onszelf niet beloond. De ploegen stonden stonden beiden goed gezien dat beeld is de uitslag terecht.”

Extra boost
Wouter van der Steen: “Het is jammer dat je die goal nog tegen krijgt in blessuretijd maar je ziet wel dat we in staat zijn om tegen een tegenstander van het kaliber Sparta weerstand te bieden en onze kwaliteiten te tonen. Dat is richting de play-offs erg belangrijk. Als je vandaag zo speelt in een vol stadion dat geeft ons dat een extra boost, daar verheugen we ons ook op in mei.”
Danny Verbeek begreep niet waar de 7 minuten blessuretijd vandaan kwam: “Volgens mij had hij er nog 17 minuten bijgeteld als het kon. Ik snap niet waar dat vandaan komt. Ik gebruik het niet als excuus maar het is mentaal anders om die 7 minuten op het bord te zien.” Uiteindelijk was ook Verbeek tevreden over het vertoonde spel en het groeiende vertrouwen richting de play-offs.


Bron: FCDBFans.nl (foto: FC Den Bosch)