FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Theo Teelen nieuwe ad-interim directeur

Theo Teelen nieuwe ad-interim directeur

10 april 2019 om 19:43

Theo Teelen is de nieuwe ad-interim directeur van FC Den Bosch. Hij volgt Paul van der Kraan op die op 1 april j.l. is begonnen bij FC Twente. Volgens het Brabants Dagblad is de aanstelling een tussenoplossing.

Volgens de krant is Teelen op papier wel degelijk directeur ad interim, maar wil voorzitter Jan-Hein Schouten van de raad van commissarissen van FC Den Bosch hem die titel eigenlijk niet geven. ,,Dat is wel een heel groot woord. Wij hadden na het vertrek van Paul gewoon iemand nodig die tijdelijk operationeel leiding geeft, ook omdat je als NV een statutair directeur dient te hebben. Zo zijn we bij Theo terecht gekomen.”

De voorzitter benadrukt dat hij niet zelf op het idee gekomen is om Teelen te vragen. ,,Nee, dat zou niet correct zijn. Iedereen weet dat Theo en ik vrienden zijn en we willen hier geen vriendjespolitiek. De suggestie kwam van een ander lid van de rvc." Teelen zelf zegt dat hij in eerste instantie wel verrast was over het verzoek van FC Den Bosch, maar dat hij er niet lang over na hoefde te denken. ,,Deze club zit zo diep in mijn hart, daar zeg ik geen nee tegen, als die mij voor zoiets vraagt. Bovendien heb ik dit seizoen ook gewoon nog bijna alle wedstrijden bezocht, uit en thuis.”

De definitieve opvolger van Paul van der Kraan wordt wellicht pas aangesteld als duidelijk is of FC Den Bosch overgenomen mag worden door Kakhi Jordania. ,,Tot die tijd staat alles on hold", zegt Schouten die al met verschillende kandidaten in gesprek was voor de directeursfunctie. ,,Ook wat betreft onze begroting. We hebben inmiddels vier varianten: wel of geen promotie en wel of geen overname door Jordania. Daarom hoop ik wel dat de KNVB voor half mei eindelijk duidelijkheid geeft over de overname, dan kunnen we tenminste verder.”

Bron: Brabants Dagblad