FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Almere volgende horde voor Den Bosch

Almere volgende horde voor Den Bosch

10 april 2019 om 19:50

De weg naar de 2e ronde van de play-offs gaat vrijdagavond verder in Almere. Dan is Almere City voor de 15e keer de tegenstander in een uitwedstrijd. Den Bosch won 7 keer, speelde 3 keer gelijk en verloor 4 keer.

De eerste ontmoeting in Almere was in het seizoen 2005-2006. Het toenmalige FC Omniworld was niet opgewassen tegen het net gedegradeerde FC Den Bosch. Het werd 2-3 door een hattrick van Berry Powel. Meer dan een 7e plaats zat er dan seizoen voor de ploeg van Theo Bos niet in. Omniworld werd slechts 19e en voorlaatste.

In het seizoen 2012-2013 behaalde FC Den Bosch de grootste overwinning op Almere City. Door doelpunten van Jeffrey Vlug, Moreno Rutten, Enzio Boldewijn en tweemaal Tom van Weert won Den Bosch met 1-5. In dat seizoen gingen de clubs BV Veendam en AGOVV Apeldoorn failliet en gooide Den Bosch ook geen hoge ogen: het werd slechts 11e. Een tweede termijn van Jan Poortvliet had niet dezelfde uitwerking als de eerste termijn. Na één seizoen werd hij opgevolgd door Ruud Kaiser.

Almere City, dat vooral de laatste seizoenen sterker is geworden, haalde de grootste thuisoverwinning in het voetbaljaar 2016-2017. Den Bosch ging met 4-1 ten onder. Jordy van der Winden wist de eer nog te redden voor de ploeg van René van Eck, dat als 14e zou eindigen.

Vossebelt
Niek Vossebelt is de man om op te letten bij Almere City. De oud-Bosschenaar scoorde 7 keer. Stijn Meijer en de Griek James Efmorfidis scoorden ieder 6 keer. Oud Ajacied en Deens international Ole Tobiasen staat aan het roer in het Yanmar Stadion. Onder zijn leiding is de ploeg inmiddels 4 duels ongeslagen en wist het ook al die 4 duels te winnen. De laatste thuiswedstrijd won de ploeg met 3-0 van laagvlieger Helmond Sport.

Bron: FCDBFans.nl