FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch ten onder in Almere

12 april 2019 om 22:41

De horde Almere City heeft FC Den Bosch niet kunnen nemen. In het Yanmar Stadion ging de ploeg van Wil Boessen met 3-1 onderuit. Vooral de eerste helft speelden de Bosschenaren zwak. Na afloop spraken wij met Sam Kersten en Wil Boessen.

Drie wijzigingen in de basis vandaag bij FC Den Bosch. Aanvoerder Danny Verbeek moest verstek laten gaan vanwege een blessure, zijn plaats werd ingenomen door Julian Marchioni. Sam Kersten die speelde in plaats van Stefan Velkov was de aanvoerder deze wedstrijd. Ook keerde Luuk Brouwers terug ten faveure van Kevin Felida. In de eerste fase van de wedstrijd leken de beide ploegen goed op elkaar ingespeeld. Het tempo lag hoog maar er was bij beide kanten veel balverlies. De thuisploeg ging het beste met het balbezit om en kwam via James Efmorfidis op voorsprong nadat de Bossche defensie de bal niet weg kreeg. Na opnieuw een fout was het Nicolas Romat die de bal in eigen doel werkte. De back had al in de 3e minuut een gele kaart te pakken nadat hij zijn tegenstander van achteren ten val bracht. Den Bosch kwam er vanaf dat moment niet meer aan te pas.Ook de andere back pakte geel. Amine Khammas ging te hard door op zijn tegenstander waarna scheidsrechter Van der Graaf hem de gele kaart toonde. Ruststand 2-0.

In de tweede helft zou Den Bosch uit een ander vaatje moeten tappen. Dat lukte aanvankelijk niet maar toch was het Sven Blummel die voor de aansluitingstreffer wist te zorgen. Hij speelde zich vanaf de rechterkant naar binnen knap vrij en krulde de bal tegen de binnenkant van de paal binnen: 2-1. Trainer Wil Boessen wisselde daarna aanvallend. Julian Marchioni verliet het veld voor Danny Holla en Imrane Oulad Omar verliet het veld voor Rauno Sappinen. Den Bosch deed weer helemaal mee en drong Almere wat vaker terug. De ploeg kreeg kansen via Vincent Vermeij en een afstandsschot van Danny Holla. De thuisploeg bleef gevaarlijk via de tegenaanval. Nadat Wouter van der Steen de bal verspeelde aan Hoefdraad schoot Anwar Bensabouh uit de daaropvolgende corner raak. De 3-1 was de Bosschenaren te machtig en nadat Nicolas Romat met zijn tweede gele kaart met rood het veld af moest was het verzet helemaal gebroken. Den Bosch staat na de 3-1 nederlaag op de 5e plaats met in punten gelijk Almere City daar vlak onder. RKC Waalwijk staat op 4 punten.

Kersten en de keuzes van Boessen
Sam Kersten sprak na de wedstrijd zijn teleurstelling uit over de wedstrijd. “We hadden vandaag op een beter resultaat gehoopt. De eerste helft geven we de wedstrijd uit handen en vond ik Almere ook gewoon beter. De tweede helft kunnen we meer brengen, zeker na de goal van Sven (Blummel red.). Al met al hebben we we terecht verloren”, besluit de aanvoerder. Op de vraag of Kersten nu weer gewoon basisspeler is was hij duidelijk: “Wij beschikken volgens de trainer over 3 basisspelers voor de centrale positie. Dat wisselen we af en deze keer was het weer mijn beurt.”

Navraag bij Wil Boessen leerde ons dat hij tot aan de play-offs de centrale verdedigers Kersten, Vaïsänen en Velkov laat rouleren waarna hij een keuze maakt. “Dat geldt ook voor het middenveld. Felida speelde vorige week ook gewoon goed, nu koos ik voor Brouwers. Tijdens de play-offs staat er het sterkste team. Dan heb ik mijn keuzes gemaakt”, aldus de trainer.
In de spits lijkt Boessen zijn keuze inmiddels wel gemaakt te hebben. “Vermeij hebben we gehaald om te spelen. Met Rauno (Sappinen red.) hebben we nog een spits die we ernaast kunnen zetten. Vincent gaat zeker het verschil nog maken”, sprak Boessen zijn vertrouwen uit.

Bron: FCDBFans.nl (foto: FC Den Bosch)