FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Sam Kersten: 'Sparta was nooit een optie'

Sam Kersten: 'Sparta was nooit een optie'

15 april 2019 om 08:57

Deze keer in Het Bossche vragenvuurtje vice-aanvoerder Sam Kersten. De verdediger houdt van het Nederlandse lied, eet graag Sushi en is gelukkig bij FC Den Bosch.

Het Bossche vragenvuurtje: Sam Kersten

GEBOREN:
30 januari 1998 in Nijmegen.

WOONPLAATS:
“Ravenstein, daar heb ik altijd al gewoond. Bij mijn ouders.”

FAMILIE:
“Ik heb een vriendin maar woon dus nog niet samen. Ik heb één zus, die woont niet meer thuis en voetbalt nu nog in de zaal. Ze kon ook goed voetballen op het veld, ze speelde tot haar 14e in jeugdelftallen van de KNVB, maar ze heeft uiteindelijk voor haar studie gekozen.”

HOBBY:
“Ik heb niet iets speciaals buiten het voetbal wat ik doe. Ik game wel eens wat en kijk wat series maar verder geen hobby.”

MOOISTE STAD:
“New York, daar ben ik drie jaar geleden geweest en vond die stad heel indrukwekkend. Ook Rio de Janeiro vond ik heel mooi.”

FAVORIETE ETEN:
“Sushi. Ik ben pas geleden nog naar Shizen geweest was goed. In de bus kaarten we vaak met Danny Verbeek, Nick Leijten, Martin de fysio en Jens van Son. Danny en ik krijgen nog een etentje van Nick Leijten en Martin.”

MUZIEK:
“Heel divers, ik luister veel muziek. Als ik alleen ben dan luister ik vaak Nederlandstalige Hip-Hop zoals Broederliefde.” In de kleedkamer maakt het me niet veel uit. In de ongeslagen reeks draaide we altijd Huisje op wielen van Frank van Etten. Die bracht ik erin en daarna hebben we hem telkens gedraaid. Als iemand het dan vergat werd er gezegd dat het liedje nog op moest. Na Eindhoven uit zijn we daarmee gestopt.”

NETFLIX:
Peaky Blinders is een goede serie.”

SOCIALE MEDIA:
“Instagram en Snapchat gebruik ik vooral privé. Snapchat is vooral voor dingen die niet iedereen hoeft te weten, Instagram gebruik ik vooral voor het voetbal en vrienden. Dan post ik foto’s van vakanties.”

GUILTY PLEASURE:
“Reality programma's als Temptation Island zijn eigenlijk geen guilty pleasure meer omdat iedereen dat kijkt. Ik dus ook. Een ander programma wat ik kijk is The Voice Kids.”

GROOTSTE BLUNDER:
“Ben best een onhandig persoon. Maar verder geen grote blunders. De rode kaart tegen Almere dit seizoen zou ik op voetbal gebied noemen.”

GEEN VOETBALLER, DAN:
“Net als andere vrienden zou ik gewoon student zijn als ik geen voetballer was. Ik zou dan bedrijfseconomie gaan studeren, maar ik heb na de A-junioren voor het voetbal gekozen omdat ik daar vol voor wilde gaan. Dat pakt goed uit nu.”

IDOOL:
“Sergio Ramos is mijn idool altijd al geweest,”

FAVORIETE CLUB:
“Real Madrid is mijn favoriete club.”

MOOISTE STADION:
“Het stadion van Borussia Dortmund daar ben ik afgelopen februari geweest toen Dortmund tegen Leverkusen speelde.”

MOOISTE SHIRT:
“Het mooie wit van Real Madrid.”

BIJGELOOF:
“Heel veel eigenlijk. Heb een vaste afspeellijst met muziek, douche twee keer voor de wedstrijd en ik eet altijd twee tosti’s ‘s morgens voordat ik moet spelen.”

KAMPIOEN KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE:
“FC Twente kan het niet meer ontgaan. Voor het seizoen had ik NEC, Twente en Sparta als favoriet. Sparta meldde zich voor mij nadat ik een akkoord bij Den Bosch had getekend dat was nooit een optie voor mij.

LAATSTE PLAATS KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE:
“FC Dordrecht, of Jong Utrecht. Blijft moeilijk om te zeggen.”

BESTE TEGENSTANDER:
Vorig seizoen vond ik Sven Braken heel goed en dit seizoen Lars Veldwijk.

MOOISTE MOMENT BIJ FC DEN BOSCH:
“De periodetitel was het mooiste om mee te maken. Met de huldiging en alle supporters. Ook de wedstrijden tegen TOP Oss zijn ook altijd speciaal voor mij. Als je die wint komt er iets extra’s los.”

TOEKOMST BIJ FC DEN BOSCH:
“Ik hoop dat we zo snel mogelijk de Eredivisie bereiken als club.”

EIGEN TOEKOMSTDROMEN:
“Een stap naar het buitenland is een droom in een mooie competitie.

WAT JE NOG KWIJT WIL:
“Hoop dat de supporters in de mindere tijden ook blijven komen. Zeker in de uitwedstrijden helpt dat ons enorm. Je speelt dan toch in een andere sfeer.”

Sam Kersten op vakantie met Nick Leijten

Bron: FCDBFans.nl (Foto: Sam Kersten)