FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Jong Utrecht won dit jaar nog niet

Jong Utrecht won dit jaar nog niet

16 april 2019 om 19:27

De eerste tegenstander van FC Den Bosch dit paasweekend is Jong FC Utrecht. De ploeg van Robin Pronk wist dit kalenderjaar nog niet te winnen. De twee eerdere uitduels tegen Den Bosch gingen ook verloren.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was in de Galgenwaard. FC Den Bosch pakte toen door een doelpunt van Rauno Sappinen een punt en werd daarmee koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Sappinen scoorde sinds die 3e december 2018 geen enkel doelpunt meer en FC Den Bosch is inmiddels afgezakt naar de 5e plaats. Thuis tegen Jong Utrecht heeft FC Den Bosch tweemaal met 1-0 gewonnen. Vorig seizoen maakte Sven Blummel de enige treffer, twee seizoenen geleden was dat Jort van der Sande. Dat moet de ploeg hoop geven om een goed resultaat neer te zetten in de strijd om een top-5 klassering.

Hopeloze vorm
Jong FC Utrecht wist al 16 duels op rij niet te winnen. Na de 4-1 thuisoverwinning in december tegen FC Dordrecht werd er 15 keer verloren en 1 keer gelijk gespeeld. FC Den Bosch deed het na de winterstop ook niet best: van de 15 wedstrijden wisten de Bosschenaren er 4 te winnen, speelden ze er 4 gelijk en werd er 7 keer verloren.

Wel of geen Venema?
Middenvelder Tim Brinkman kwam de meeste duels in actie voor de Domstedelingen. De 22-jarige speler kwam 33 keer in actie maar scoorde daarin niet. Nick Venema is met 15 doelpunten in 21 optredens de topscorer. Hij speelt met de komst van Michiel Kramer weer wat vaker mee met Jong Utrecht. Jonas Arweiler en Sylla Sow maakten beide 4 doelpunten. Sow is in de winterstop vertrokken naar RKC Waalwijk.

Cambuur
Maandag op 2e paasdag reist FC Den Bosch af naar het hoge noorden om het op te nemen tegen SC Cambuur Leeuwarden. Mocht Den Bosch dit weekend goed doorkomen dan komt het bereiken van de 2e ronde play-offs erg dichtbij. Zondag een voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Bron: FCDBFans.nl