FCDBFans

Met heel mijn hart
FC stoot zich voor tweede keer aan dezelfde steen

19 april 2019 om 22:53

Door een tegentreffer in de laatste minuut is FC Den Bosch er niet in geslaagd nummer 20 Jong FC Utrecht op de knieën te krijgen. In de slotfase werd het na een Bossche voorsprong toch nog 2-2.

Door een tegentreffer in de laatste minuut is FC Den Bosch er niet in geslaagd nummer 20 Jong FC Utrecht op de knieën te krijgen. In de slotfase werd het na een Bossche voorsprong net als tegen Sparta nog gelijk.

Door schorsingen van Sven Blummel en Nicolás Romat was Wil Boessen genoodzaakt om weer te puzzelen met zijn opstelling. Oussama Bouyaghlafen mocht starten in plaats van Blummel en Vaisanen speelde als rechtsback. Danny Holla keerde terug in de ploeg evenals Stefan Velkov. Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor FC Den Bosch dat vrolijk mocht combineren van Jong FC Utrecht. Dat lukte de Bosschenaren deels en na 10 minuten was het Luuk Brouwers die uit een corner van Beltrame de 1-0 binnenkopte. Lang kon het betere Den Bosch niet van die voorsprong genieten. In de 18e minuut verloor Amine Khammas gemakkelijk de bal waarna Utrecht de bal makkelijk voor kon brengen zodat de vrijgelaten Nick Venema binnen kon tikken. Daar schrok iedereen van, zelfs de spelers van Jong Utrecht leken verbaasd. Daarna zakte bij Den Bosch de moed alweer in de schoenen. Het vond elkaar moeilijker en ging zeer slordig met de kansen om. Voorin werd Vincent Vermeij niet bereikt en ook de onwennigheid bij FC Den Bosch viel op. Den Bosch speelde zeer pover en ook tussen Kersten en Velkov verliep het niet vlekkeloos. Zo zochten beide ploegen met 1-1 de kleedkamers op.

De tweede helft was het spel zowaar nog magerder dan in de eerste helft. Jong Utrecht, dat er ook weinig van bakte, kreeg de betere kansen en drong Den Bosch wat vaker terug. FC was nog slordiger met het balbezit. Boessen greep in door Sappinen te brengen voor Bouyaghlafen. Ook dat hielp niet. Ook Felida mocht nog invallen, hij kwam voor Holla. De derde wissel bleek wel succesvol. Vermeij werd vervangen door Jort van der Sande, die onder luid applaus werd ontvangen. Die ontvangst beloonde hij in de 85e minuut met, zo leek, de bevrijdende treffer. Hij kopte een voorzet van Khammas achter doelman Nijhuis. Den Bosch groef zich de laatste 5 minuten in op eigen helft en werd daar door Lebon en Van Rooijen door afgestraft. Laatstgenoemde kopte de bal in de laatste minuut van de blessuretijd nog achter Wouter van der Steen. Zo werd de Vliert opnieuw in rouw gedompeld. Den Bosch ziet Almere City nu passeren en zakt naar de 6e plaats.

Van der Sande
Van der Sande leek de matchwinner te worden met zijn doelpunt in de slotfase maar Jong Utrecht stak daar nog een stokje voor. “De blijdschap die ik had bij mijn doelpunt was van korte duur. Het is nu ook niets meer waard.” Op de vraag of de ploeg het beter niet verdedigend moest oplossen in de slotfase was Van der Sande ook helder: “Het is moeilijk om te zeggen dat je niet achteruit moet lopen in zo’n situatie. Dat is heel moeilijk, het is dan ook klote dat je daar dan in terecht komt. Dat hij dan ook nog valt is gewoon klote.”

Brouwers
Luuk Brouwers leek een mooie avond tegemoet te gaan door zijn openingsgoal in de 8e minuut. Met zijn familie en vrienden op de tribune lukte het uiteindelijk toch niet om de overwinning binnen te slepen. “Ik vond ons de eerste helft goed spelen en we dachten ook deze tegenstander op te kunnen rollen. De tweede helft gaan de linies uit elkaar lopen en krijgen wij het weer moeilijk.” De ploeg werd voor de winterstop veel geprezen om de samenhang en het hechte team. Nu is dat volgens Brouwers nog altijd het geval: “Wij zijn nog steeds een team, dat wil niet zeggen dat er geen harde woorden vallen. Dat hoort wat mij betreft ook bij het team zijn.” Brouwers, die nog in concurrentiestrijd is voor een plek op het middenveld, is ervan overtuigd dat het team er weer zal staan in de play-offs: “Met mij in de basis”, sluit hij toch nog lachend af.

Bron: FCDBFans.nl (foto: FC Den Bosch)