FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch presteert sterk in Friesland

Den Bosch presteert sterk in Friesland

21 april 2019 om 12:03

Op tweede paasdag reist FC Den Bosch naar het hoge noorden: SC Cambuur is de tegenstander in Leeuwarden. Den Bosch is na de zeperd in de laatste minuut tegen Jong Utrecht nog altijd op zoek naar de juiste vorm en samenstelling. In Friesland presteert Den Bosch, historisch gezien, sterk.

Van de 8 wedstrijden op vreemde bodem dit kalenderjaar wist FC Den Bosch er maar ééntje te winnen. Dat is inmiddels zeven uitwedstrijden geleden. De laatste 3 uitduels gingen allemaal verloren. SC Cambuur presteert eveneens wisselvallig maar won de laatste thuiswedstrijd wel met 4-1 van Jong FC Utrecht.

Ongeslagen reeks
Sinds 2012 is FC Den Bosch ongeslagen in Leeuwarden. Destijds verloor de ploeg met 1-0 door een doelpunt van Martijn Barto. Vorig seizoen werd het 2-2 nadat Den Bosch twee keer een achterstand wist goed te maken. Muhammed Mert maakte 1-1 en Robert Schilder zorgde met een eigen doelpunt voor de eindstand. De grootste overwinning in Friesland behaalde Den Bosch in het seizoen 78-79, via Peters, Kanters, Nijdam en Breuers wonnen de Bosschenaren met 0-4. Een grotere nederlaag dan 3-1 leed FC Den Bosch nooit in de Friese hoofdstad. Dat gebeurde voor het laatst in 1991 toen Jack de Gier de Bossche eer wist te redden. In totaal won FC 13 keer bij Cambuur, speelde het 17 keer gelijk en ging 10 keer ten onder.

Play-offs
Trainer Wil Boessen gaf na de wedstrijd tegen Almere City aan dat er in de play-offs het sterkste team zal staan. Wellicht dat hij inmiddels zijn keuze heeft gemaakt en dat hij dat team op zal stellen tegen Cambuur. Hoe snel die play-offs gaan beginnen heeft de ploeg nog in eigen hand. Er zal de laatste drie wedstrijden een voorprong van 3 punten verdedigd moeten worden. Tegen respectievelijk SC Cambuur (uit), Roda JC (uit) en Go Ahead Eagles (thuis) zal dat geen gemakkelijke opgave zijn. Alle drie de ploegen zijn nog in de race om zich te plaatsen voor de play-offs.

Bron: FCDBFans.nl