FCDBFans

Met heel mijn hart
Opnieuw een nederlaag voor FC Den Bosch

22 april 2019 om 17:18

FC Den Bosch heeft voor de vierde maal op rij een uitwedstrijd verloren. SC Cambuur was met 2-0 te sterk. Trainer Wil Boessen koos ineens voor Rauno Sappinen als spits, na de wedstrijd legde hij zijn keuze uit.

Toch weer wijzigingen in de basisopstelling bij FC Den Bosch. Kevin Felida en Sven Blummel keren terug in de eerste elf door het afhaken van Danny Holla en de schorsing van Danny Verbeek. De meest opvallende naam in de startopstelling was die van Rauno Sappinen. Hierdoor moest Vincent Vermeij op de bank plaatsnemen, terwijl trainer Wil Boessen hem juist als eerste spits aan had gewezen (na afloop Almere City uit). Van een Friese storm was in het begin van de wedstrijd geen sprake. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Kansen waren schaars in de eerste helft. Cambuur was de ploeg met het meeste balbezit terwijl Den Bosch via de counter gevaarlijk probeerde te worden. Bij de eerste de beste grote kans voor Cambuur was het raak: Robbert Schilder mocht in het zestienmetergebied ongehinderd aanleggen, zijn schot werd gesmoord maar rolde toch langs de ingegleden Leo Vaïsänen, 1-0. Verder gebeurde er vrijwel niets, waardoor de thuisploeg met een voorsprong de rust inging.

Zonder wissels begon FC Den Bosch de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Het spelbeeld uit de eerste helft herhaalde zich. Al liet Cambuur de bal meer aan Den Bosch. Toch was het de thuisploeg die op 2-0 kwam. Bij een corner voor Cambuur besloot Den Bosch Jort van der Sande in te brengen voor Oussama Bouyaghlafen, Steenvoorden kopte direct raak. Even daarna vloerde Kevin Felida, Sambissa in het strafschop gebied maar Van der Steen wist de penalty te stoppen. Even leek Den Bosch op te veren toen Beltrame een voorzet bijna achter Mous schoot. De doelman kon echter gemakkelijk vangen. Den Bosch kreeg via Sappinen zelfs ook een penalty maar Beltrame schoot deze eveneens in de handen van Mous. Zo lijkt er maar geen einde te komen aan de malaise van de Bosschenaren, waar ook niets meer mee lijkt te zitten. In het vervolg speelde Cambuur de wedstrijd beheerst uit waardoor het bij de 2-0 bleef.

Kritiek op Vermeij
Na afloop vroegen wij Boessen waarom Sappinen de voorkeur kreeg boven Vermeij omdat hij eerder had aangegeven Vermeij het vertrouwen te geven. Tevens lieten veel supporters hun onvrede blijken over het spel van Vermeij. “Ik vind dat kwalijk. Het is kwalijk dat supporters spelers op die manier behandelen. Daar gaat een speler niet beter van voetballen. Vandaag was de support weer zichtbaar. Daar heb ik respect voor; die mensen maken toch zo’n hele reis”, vertelt Boessen naar aanleiding van de reactie van supporters van afgelopen vrijdag.

Sappinen als eerste spits
Over het opstellen van Sappinen zegt de trainer: “Je maakt elke week een update, je hebt een basis voorkeur maar dat kan altijd veranderen. Het gaat niet alleen over de wedstrijd van Jong Utrecht maar over een aantal wedstrijden waarin je spelers het vertrouwen geeft. Vermeij moet dan goals maken, assists geven. Op het moment dat dat niet gebeurt, dan heb je nóg twee spitsen met Rauno en Jort. Die jongens moet je dan ook weer een kans geven. Rauno heeft het ook niet geweldig gedaan na de winterstop, Jort laat zich via invalbeurten wel zien maar hij kan geen 90 minuten spelen. We hebben nog onze probleempjes voorin. Het vertrouwen is nu voor Rauno, normaal gesproken speelt hij vrijdag ook.”