FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Wil Boessen ontslagen bij FC Den Bosch

Wil Boessen ontslagen bij FC Den Bosch

23 april 2019 om 15:11

Trainer Wil Boessen is vanmorgen ontslagen bij FC Den Bosch. De clubleiding is het vertrouwen in de oefenmeester verloren.

De club laat in een verklaring weten:
Hoofdtrainer/coach Wil Boessen vertrekt per direct bij FC Den Bosch.
De Raad van Commissarissen (RvC) van de club heeft besloten dat zij er de voorkeur aan geeft om met een nieuwe trainer de laatste fase van het seizoen in te gaan.

Jan-Hein Schouten, voorzitter RvC: “De teleurstellende resultaten in de tweede seizoenshelft zijn zichtbaar op het veld en in de statistieken. Dit heeft tot ons besluit geleid. We hadden in juli niet kunnen denken dat het overnametraject zo lang zou duren en ook nog eens een negatieve uitkomst zou hebben. Waar we met de ene voet gas hebben gegeven, stonden we met de andere op de rem. Dat is niet bevorderlijk voor de prestaties, sfeer en saamhorigheid op het veld en daarbuiten. Eerst moet daarom de last van dit vacuüm worden gesaneerd, zodat we onbevangen richting de ontknoping van de competitie en Play-Offs kunnen.”

“Als winterkampioen gingen we het nieuwe jaar in. Direct na de stop wonnen we de tweede periodetitel. Daarna is de klad erin gekomen. Op basis van die eerste seizoenshelft hebben we gezien dat er om de prijzen gestreden kan worden. Dat is ook onze ambitie. Bij aanvang van het seizoen was het halen van de Play-Offs het doel. Nu is de extra sportieve eis dat we mee willen doen om te winnen. Het elftal heeft nog kwaliteit te geven. Met strijd en opportunisme kunnen we het momentum terugpakken. Een sportman zoekt altijd succes en dat geldt ook voor Wil Boessen. Hij beheerst het vak en heeft het respect van de spelers.
Wil is een trainer zonder masker en een mens met een groot hart. Zijn eerste focus is ontwikkeling. Hij heeft het voetbal echt weer teruggebracht bij FC Den Bosch. Talenten zijn sterker geworden, dragende spelers zelfs. Dat is de verdienste van Wil. Helaas zien we die ontwikkeling niet meer gepaard gaan met resultaten. Op dit moment hebben wij behoefte aan een aanjager pur sang. In de jacht op de winst is vuur nodig. De beslissing om voortijdig uit elkaar te gaan was er een tussen hart en verstand. Het is pijnlijk, maar we staan niet met lege handen. Wil heeft ons een grote stap verder gebracht en daarvoor zijn wij hem veel dank verschuldigd.”

De taken van Boessen worden voor de korte termijn overgenomen door assistent-trainers Paul Beekmans en Erik van der Ven.

Bron: FC Den Bosch