FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Eerste van twee finales tegen Roda JC

Eerste van twee finales tegen Roda JC

24 april 2019 om 19:56

Na opnieuw een roerige week bij FC Den Bosch moet de ploeg op bezoek bij Roda JC in Kerkrade. Voor beide ploegen een heuse finale wedstrijd in de strijd om de play-off plekken. Den Bosch won pas tweemaal bij de Limburgers.

Na het ontslag van Wil Boessen is het trio Danny Holla, Brahim Darri en Imrane Oulad Omar weer bij de selectie gehaald. Afgelopen maandag maakte Boessen nog bekend dat hij voorlopig voor Rauno Sappinen zou kiezen als eerste spits. Hij zei daar toen bij: “als er niks geks gebeurd.” Of assistenten Eric van der Ven en Paul Beekmans deze lijn zullen volgen zal vrijdag moeten blijken.

Twee overwinningen
Eén van de twee overwinningen die FC Den Bosch in Limburg wist te behalen was in het seizoen 1987-1988. De Bosschenaren onder leiding van Theo de Jong wonnen met 0-1 door een doelpunt van Michel Beukers. De Eredivisionist zou dat jaar als 7e eindigen, Roda als 15e. Die andere overwinning werd twee jaar later behaald. In 1989-1990 werd het eveneens in de Eredivisie 0-3 voor de ploeg van Rinus Israel. FC scoorde via Bert de Meijer, Ad van de Wiel en Martin van Duren. Na een 17e plaats volgde degradatie naar de Eerste Divisie voor BVV Den Bosch, Roda werd knap 5e. Verder ging Den Bosch 8 maal onderuit en speelde het 3 keer gelijk. De laatste keer dat beide ploegen elkaar officieel in Kerkrade troffen was in 2014. Het werd toen 3-1 voor de thuisploeg. Alexander Mols maakte het enige Bossche doelpunt voor de ploeg van Ruud Kaiser.

Vorm
De vorm is bij beide ploegen ver te zoeken. Van de laatste vijf wedstrijden won FC er maar één. Roda won ook maar twee keer en ging afgelopen maandag met maarliefst 4-0 onderuit bij Telstar. Mario Engels is de man om op te letten bij de Limburgers. Hij maakte al 24 doelpunten dit seizoen en zou in de belangstelling staan van diverse clubs. Verder is buitenspeler Gyliano van Velzen altijd iemand om op te letten. De man met de meeste wedstrijden dit seizoen is Henk Dijkhuizen. De rechtsback speelde al 35 keer mee.

Play-offs
Voor beide ploegen volgen nog twee ‘finale’ wedstrijden totdat de play-offs beginnen. Den Bosch moet, om alles in eigen hand te houden, tweemaal winnen om de concurrentie achter zich te laten en zo in de tweede ronde in te kunnen stromen. Roda strijdt nog om een play-off plek voor de eerste ronde. Saillant is dat het bereiken van die eerste ronde voor Roda euforisch zal zijn, terwijl dit voor Den Bosch zal voelen als een teleurstelling.

Autocombi
Voor deze wedstrijd geldt een autocombi. De verkoop verloopt voorspoedig. De wedstrijd zal niet live worden uitgezonden op FOX Sports maar is wel live te beluisteren via Avulo FM.

Bron: FCDBFans.nl