FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch wint in extremis bij Roda JC

Den Bosch wint in extremis bij Roda JC

26 april 2019 om 22:50

Na acht wedstrijden op vreemde bodem niet te hebben gewonnen kwam daar in blessuretijd in Kerkrade een einde aan. Vincent Vermeij en Stefano Beltrame schonken de Bosschenaren een 0-2 overwinning bij Roda JC.

Geen Vincent Vermeij maar ook geen Rauno Sappinen in de spits vandaag bij FC Den Bosch. Interim trainers Paul Beekmans en Erik van der Ven kozen voor Stefano Beltrame als diepste aanvaller. Ook voor Danny Holla was er direct een basisplaats ingeruimd. Het matig gevulde Parkstad Limburg stadion zag dat FC Den Bosch de eerste helft de betere ploeg was. De grootste kansen waren echter voor Roda JC dat in de 40e minuut twee levensgrote kansen mistte. Den Bosch was daarvoor het meest gevaarlijk maar onzorgvuldig in de afronding. Beltrame en Oussama Bouyaghlafen waren daarbij de gevaarlijkste spelers van FC Den Bosch. Zo werd er voor rust niet gescoord. Echter vond het meest opvallende moment van de eerste helft niet op het veld plaats maar op de tribune. Willem van Hanegem zat naast Wim van der Horst naar de wedstrijd te kijken en zou de beoogd opvolger van Wil Boessen zijn.

Geen wissels bij aanvang van de tweede helft. Roda leek uit een ander vaatje te willen tappen en nam meer het initiatief. Het resulteerde in kansen voor de thuisploeg, de grootste werd voor open doel gemist door Celestin Djim. Daarna golfde het spel op en neer. Beide ploegen raakten de bal makkelijk kwijt. De meeste aanspraak op doelpunt leek de thuisploeg te maken maar FC Den Bosch kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. De inmiddels ingevallen Vermeij en Jort van der Sande konden lange tijd ook geen potten breken. In de 80e minuut werden er grote kansen verprutst door twee mislukte omhalen van Van der Sande en schoot Luuk Brouwers nog voorlangs. Zo leek de wedstrijd op 0-0 af te stevenen maar toen was daar in de 90e minuut toch Vermeij. De boomlange spits wist na veel schijven de bal achter doelman Novakovich te schieten: 0-1. Roda was daardoor flink aangeslagen waardoor Beltrame de 0-2 kon maken. Zo vierde FC Den Bosch samen met de meegereisde supporters de eerste overwinning sinds januari. Bovendien houdt de ploeg de concurrentie achter zich en plaatsing voor tweede ronde play-offs in eigen hand.

Holla
Danny Holla was na afwezigheid weer terug in de basis. Hij was naar eigen zeggen niet fit genoeg om twee wedstrijden te spelen binnen één week. “Dit zijn de beste. Het was een bizarre week, dit hadden we gewoon nodig het maakt niet uit hoe. Dat je hem zo de laatste minuut mag pakken dat is bizar.” Over een schokeffect wil Holla niet praten: “Dat is altijd lastig te zeggen. Misschien hadden we met Wil (Boessen red.) hier ook gewonnen. Maar zo gaat dat in de voetballerij. Dat is de makkelijkste weg.”

Van de Ven
Geen keuze tussen Vermeij en Sappinen in de spits vandaag in de opstelling van FC Den Bosch. Van der Ven daarover: “We hebben wel gekozen, gekozen om Roda het beste te bestrijden. We wilden daarom drie middenvelders opstellen zodat we Stefano Beltrame de vrijheid naar voren konden geven zodat hij in zijn spel kwam.”

Vermeij
Dat uiteindelijk Vincent Vermeij de bevrijdende goal maakt voor FC Den Bosch maakte het extra bijzonder. De spits die de afgelopen weken flink werd bekritiseerd schroomde na zijn doelpunt niet om dit uitgebreid te vieren bij het supportersvak. “Op dit moment dacht ik aan het team en de club, het was niet makkelijk de afgelopen tijd. Nog steeds niet eigenlijk. Ik ben altijd een persoon geweest die het met de fans wil vieren en niet iemand die het voor zichzelf viert of een dansje doen. Het is geweldig om belangrijk te zijn voor de ploeg. Tegelijkertijd hoop ik ook gewoon dat andere scoren. Luuk Brouwers schiet zo’n kans normaal gesproken ook door het doel heen, nu schiet hij hem dan voorlangs. Mooi dat we uiteindelijk dan toch winnen", aldus Vermeij.

Bron: FCDBFans.nl (foto: FC Den Bosch)