FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Veel op het spel in laatste competitiewedstrijd

Veel op het spel in laatste competitiewedstrijd

1 mei 2019 om 19:15

In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie neemt FC Den Bosch het op tegen nummer drie Go Ahead Eagles. De belangen zijn groot. Bij winst kan Den Bosch nog derde worden, maar bij verlies start de ploeg waarschijnlijk in de eerste play-off ronde.

De thuisbalans tegen de Eagles is in ieder geval positief. Van de 29 ontmoetingen won Den Bosch er 18, speelde er 6 gelijk en verloor het 5 keer. De grootste overwinning werd geboekt in 2003-2004 toen het 5-1 werd. Voor de ploeg van Gert Kruys scoorden Stefan Jansen, Koen van de Laak, Mounir Biyadat en Derk Schut (2x). Dat jaar werd FC kampioen en promoveerden het naar de Eredivisie. In 2014-2015 verloor FC Den Bosch met 2-4 van Go Ahead. Via Arda Havar kwamen de Bosschenaren nog op voorsprong maar uiteindelijk kon Furghill Zeldenrust pas in de slotfase de 2-4 binnen schieten. Dat was meteen de grootste nederlaag thuis tegen de ploeg uit Deventer. Vorig seizoen speelde FC de Eagles van de mat en werd het 3-0. In een goede fase voor de winterstop waren het Jort van der Sande (2x) en Niek Vossebelt die voor de Bossche doelpunten zorgden. De Eagles verloren drie van hun laatste vijf wedstrijden. Den Bosch won slechts één van de laatste vijf duels.

Van Hanegem
Op dit moment weet FC Den Bosch nog steeds niet of Willem van Hanegem op de bank zal plaatsnemen als trainer van de ploeg. De Kromme heeft wat extra tijd nodig om een beslissing te nemen. De kans is daarom erg groot dat Erik van der Ven en Paul Beekmans de ploeg vrijdag opnieuw onder hun hoede zullen nemen.

Derde of negende
Bij winst verzekerd FC Den Bosch zich van of de derde, of de vierde plaats. De ploeg gaat dan sowieso Go Ahead voorbij en is voor de derde plaats afhankelijk van het resultaat van Almere City dat op bezoek gaat bij Jong Ajax. Bij een gelijkspel kan alleen TOP Oss, FC Den Bosch nog voorbij. Dat moet dan wel zelf winnen op bezoek bij Helmond Sport. Verliest FC Den Bosch dan kunnen TOP Oss, NEC (op bezoek bij MVV) en SC Cambuur (op bezoek bij FC Twente) nog voorbij komen en zakt FC naar de 9e plaats. Cambuur moet dan wel vaak scoren omdat het doelsaldo van Den Bosch (+13) een stuk beter is.

Van Moorsel
Met Paco van Moorsel staat er bij de Deventenaren een oud-Bosschenaar op het veld. Van Moorsel vond dit jaar al 6 keer het net. De meeste doelpunten komen echter van Thomas Verheydt (13x) en Richard van der Venne (12x). Ook Jaroslav Navratil is belangrijk voor de ploeg en maakt er al 8. Met Hobie Verhulst heeft de ploeg van John Stegeman bovendien de beste keeper van de eerste periode onder de lat staan. Stefano Beltrame speelde vorig seizoen nog voor Go Ahead en is nu de Bossche topschutter met 14 doelpunten.

Support
Er zijn nog voldoende kaarten beschikbaar om de Bossche ploeg te steunen in de Vliert. De wedstrijd is anders ook live te volgen op FOX Sports 3 en te beluisteren via Avulo FM.

Bron: FCDBFans.nl