FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch naar halve finales play-offs

Den Bosch naar halve finales play-offs

3 mei 2019 om 22:58

Ook de tweede must-win wedstrijd heeft FC Den Bosch gewonnen. Go Ahead Eagles werd met 2-0 verslagen waardoor de Bosschenaren instromen in de halve finales van de play-offs.

Jort van der Sande begon in deze allerlaatste competitiewedstrijd van het seizoen in de basisopstelling bij FC Den Bosch. Stefan Velkov keerde terug in de opstelling van Erik van der Ven en Paul Beekmans. In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Er waren kansen van Thomas Verheydt en Stefano Beltrame krulde een bal op de vuisten van Hobie Verhulst. Geen van beide ploegen kreeg naar gelang de eerste helft vorderde grip op de wedstrijd. Beltrame nam vanuit een volley Verhulst nog eens onder schot maar de doelman wist zijn inzet tot corner te verwerken. Aan de andere kant kopte de helemaal vrij gelaten Jeroen Veldmate op de paal. Den Bosch bleef gedisciplineerd spelen en wachtte geduldig op kansen. Vlak voor rust brak Amine Khammas aan de linkerkant door na voorbereidend werk van Beltrame. Waar iedereen dacht dat Khammas voor zou geven schoot hij de bal in de lange hoek achter Verhulst: 1-0. Zo ging FC met een voorsprong de rust in.

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. Go Ahead Eagles ging wel met wat meer druk naar voren spelen. Vlak na rust kwam TOP Oss bij Helmond Sport op voorsprong. Daardoor moest FC Den Bosch deze wedstrijd winnen. De kansen regen zich in de eerste twintig minuten aaneen. Zowel Den Bosch als de bezoekers uit Deventer kregen grote kansen om te scoren. De Eagles kregen een penalty die door Verheydt werd genomen maar Wouter van der Steen wist zijn inzet te stoppen. Via twee corners waren Velkov en Luuk Brouwers gevaarlijk, hun inzet werd van de lijn gehaald. Vervolgens drukte Go Ahead Den Bosch steeds verder terug. Den Bosch beperkte zich vooral tot tegenhouden en loerde op de counter. Vincent Vermeij kwam voor Danny Verbeek en Julian Marchioni loste Danny Holla nog af om extra kracht in het elftal te krijgen. De langverwachte succesvolle counter kwam pas in de laatste minuten van de blessuretijd. Vincent Vermeij maakte via een verdediger de 2-0. Even daarvoor had de thuisploeg al vele hachelijke situaties voor het doel overleefd. Zo werd de broodnodige overwinning binnengesleept en plaatst FC Den Bosch zich voor de halve finale van de play-offs tegen opnieuw Go Ahead Eagles. Op 19 mei gaat FC Den Bosch eerst op bezoek in Deventer.

Van der Ven
Interim trainer Erik van der Veen prees de teamprestatie van zijn ploeg: “We wisten dat we moesten winnen. Daarvoor hadden we een strijdplan gemaakt. Vooral de eerste helft speelden we goed gedisciplineerd. In de rust zie je dat er iets ontstaat daardoor vind ik ik dit echt een teamprestatie. Vandaag stond Jort van der Sande in de spits bij FC Den Bosch. Van der Ven daarover: “We kozen vandaag voor het vuur van Jort. Hij is een publiekslieveling en dat neem je dan mee in je beslissing. Hij sleurt en blijft maar gaan. Hij heeft het naar behoren gedaan.” Van der Ven wilde niet zeggen of dat Van der Sande nu de eerste spits van Den Bosch is. Dat zullen ze per wedstrijd gaan bekijken.

Eerste doelpunt Khammas
Amine Khammas maakte zijn eerste doelpunt voor FC Den Bosch en dat was gelijk een hele belangrijke. “Ik ben blij met mijn doelpunt maar ik vind het vandaag echt een teamprestatie. Ik ben naar Den Bosch gekomen om te spelen en heb altijd een drive naar voren. Ik word eigenlijk nooit moe en kan dus blijven komen”, aldus de Marokkaanse Belg.

Jort de tribune op
Na afloop van de wedstrijd werd Van der Sande door D’n Blauwe de tribune op geroepen. “Ik heb het even in goede banen geleid”, lachte Van der Sande. “Het doet wel wat met mij. Ik kan daardoor wel wat extra’s geven. Het is natuurlijk bijzonder als je zo populair bent terwijl je niet een vaste basisspeler bent.” Over de reden van zijn basisplaats was hij kort: “Ik stond gewoon in de basis. Ik breng wel wat extra vuur in de ploeg en natuurlijk ook bij de supporters. Maar dat is natuurlijk niet alleen de reden.” zegt Van der Sande.

Schema playoffs
Hieronder het voorlopige schema van de Keuken Kampioen Divisie play-offs.

Bron: FCDBFans.nl (foto: FC Den Bosch)