FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch wacht op uitspraak na beroepszaak

Den Bosch wacht op uitspraak na beroepszaak

8 mei 2019 om 10:26

Op de eigen website heeft FC Den Bosch duidelijkheid verschaft over de zitting die gisteren plaats heeft gevonden. De uitspraak laat minimaal 14 dagen op zich wachten.

FC Den Bosch stond dinsdagavond in Zeist voor de Commissie van Beroep van de KNVB. In een mondelinge zitting achter gesloten deuren, voltooide het juridische team van FC Den Bosch hiermee het beroep dat zij namens de club aanspande tegen een besluit van de Licentiecommissie van de bond. Deze oordeelde eind maart dat de overname van FC Den Bosch door Kakhi Jordania niet door mocht gaan. De bijeenkomst van dinsdagavond was het laatste onderdeel van het beroep van FC Den Bosch tegen dat besluit. Er is nog geen uitspraak gedaan.

De Commissie van Beroep bestond uit vijf onafhankelijke, externe experts. Namens FC Den Bosch voerden Mr. Snijders, Mr. Oerlemans en Mr. Jansen, alle drie van Snijders Advocaten, forensisch accountancy expert Prof. Drs. Van Kollenburg en Mr. Kleijzen, namens de Raad van Commissarissen van de club, het woord.

Kakhi Jordania was er in Zeist niet bij. Hij is officieel geen partij, omdat het gaat om een besluit van de Licentiecommissie waartegen FC Den Bosch bezwaar heeft aangetekend. Vanwege het besloten karakter van de mondelinge behandeling, waren derden niet welkom in Zeist. De Licentiecommissie van de KNVB, de eerste beoordelaar van de beoogde overname, was niet vertegenwoordigd.

Mr. Rob Kleijzen: “We kijken met een positief gevoel terug op deze mondelinge beroepszitting. De Beroepscommissie had een aantal vragen voorbereid. Met onze antwoorden op deze vragen en met ons pleidooi, hebben we hen andere inzichten verschaft. We hebben bepaalde zaken uit het beroepschrift aangestipt. FC Den Bosch heeft haar punten dus kunnen maken. Het is nu aan de Beroepscommissie om een beslissing te nemen. Een uitspraak volgt op z’n vroegst over veertien dagen, al is ons ook gezegd dat de kans bestaat dat er vier weken nodig zijn om tot een oordeel te komen. Veel meer dan afwachten kunnen we nu niet, maar we zien de uitspraak met vertrouwen tegemoet.”

Bron: FC Den Bosch