FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Throwback: selectie playoff finale 2012

Throwback: selectie playoff finale 2012

13 mei 2019 om 19:44

In het seizoen 2011-2012 stond FC Den Bosch op de drempel van promotie naar de Eredivisie. Het verloor de finale wedstrijd in Tilburg tegen Willem II met 2-1. Wij kijken terug naar het elftal van toen en waar ze nu staan in hun carrière.

Throwback
Basis:
1 Kevin Begois

De Belgische doelman (37) was de onbetwiste nummer één onder de lat bij FC Den Bosch. Hij kondigde onlangs aan zijn carrière te beëindigen. De reserve keeper van FC Groningen speelde van 2011 tot en met 2013 bij de Bossche club en groeide daarin uit tot één van de beste doelmannen van het huidige decennium. Ook bij de supporters was Begois geliefd. Hij vond het niet erg om tijd vrij te maken voor de aanhang van de club. Na zijn 55 wedstrijden bij Den Bosch speelde hij ruim 30 keer voor PEC Zwolle. Bij zijn laatste club FC Groningen kwam hij tot geen enkel officieel duel.

Kevin Begois
Bosschenaar van het jaar: Kevin Begois

3 Daan van Dinter
De inmiddels 30-jarige centrale verdediger zou eigenlijk niet de finale spelen. Hij was stand-in voor het centrale duo Peters-Hofstede. Omdat Jordens Peters de keus maakte om niet te spelen mocht Van Dinter tegen zijn oude ploeg de finale spelen. In drie seizoenen kwam hij tot 57 optredens. In 2013 vertrok Van Dinter naar de amateurs van Achilles Veen om in 2017 bij RKSV Oisterwijk te gaan spelen. Volgend seizoen gaat hij spelen voor The White Boys. Tegenwoordig werkt hij als commercieel assistent bij Van der Lande, een bedrijf dat zorgt voor fittingen en armaturen.

5 Tim Hofstede
De van NAC afkomstige centrale verdediger wist nooit de harten van het Bossche publiek te veroveren. Desondanks kwam de inmiddels 30-jarige Hofstede in zes seizoenen FC Den Bosch tot 176 optredens. Hij was vaak basisspeler en zeker over eigen kunnen. Zo sprak Hofstede uit dat hij zich wel in de Eredivisie zag voetballen. Dat is hem na zijn periode bij FC Den Bosch niet gelukt. In 2016 vertrok Hofstede naar Zwarte Leeuw in België en inmiddels speelt hij bij vv Hoogstraten op het Belgische 4e niveau. Maatschappelijk is hij werkzaam als
Medewerker bedrijfsbureau & QA bij Chocolaterie Boulanger B.V. Een chocolaterie uit Etten Leur.

13 Jeffrey Buitenhuis
De nu pas 27-jarige Buitenhuis is eigenlijk een centrale verdediger maar speelde de wedstrijd tegen Willem II als rechtsback bij het ontbreken van Kees van Buuren (ook hij koos ervoor om niet te spelen). Buitenhuis speelde 3 seizoenen voor Den Bosch en kwam daarin 51 keer in actie voor de Bosschenaren. Tegenwoordig speelt hij bij IJsselmeervogels, waar zijn contract in 2019 afloopt. Naast het voetbal is hij sinds kort eigenaar van zijn eigen bedrijf SkarpWear. Dat bedrijf levert promotiekleding. Tevens werkt hij voor de Kerstmarktspecialist waar hij verantwoordelijk is voor sales en marketing.

Hofstede
Tim Hofstede wint een award bij zijn huidige club VV Hoogstraten

20 Stijn de Looijer <-28'
Ook Stijn de Looijer is pas 27 jaar oud. De box-to-box middenvelder stond te boek als groot talent bij FC Den Bosch maar hij koos ervoor om in het jaar van zijn doorbraak direct te vertrekken naar NEC. Dat leverde hem veel gehoon op bij de Bossche aanhang. Hij heeft zijn belofte niet in kunnen lossen en speelt nu helemaal niet meer. Na zijn periode bij NEC speelde hij louter nog voor amateurclubs. Zijn laatste club was Blauw Geel uit Veghel. Naast het voetbal werkt hij als robotics Engineer bij Vanderlande Industries, een logistiek bedrijf voor voornamelijk bagageafhandeling in Veghel.

6 Bart van Brakel
De 32-jarige middenvelder heeft zijn carrière ook al beëindigd. Na zijn 2 seizoenen bij Den Bosch speelde hij nog voor Cambuur en TOP Oss. Bij de amateurs kwam Van Brakel nog uit voor DOVO en als laatste VV Duno. Hierna stortte de doelpuntenmaker van de enige Bossche treffer in beide play-off finales, zich op het reizen waarna hij een studie is begonnen aan de ALO (sportopleiding). Hij vond zichzelf uiteindelijk niet geschikt voor het profvoetbal.

10 Benjamin van den Broek
De 31-jarige centrale middenvelder speelde vier seizoenen voor Den Bosch. Hij was destijds één van de dragende spelers in het elftal. Hij kwam in 2011 over van Shrewsbury Town en vertrok pas in 2015. Hij ging voor een buitenlands avontuur in Roemenië. Voor Universitatea Cluj kwam hij slechts 5 duels in actie. Via Barrow AFC (Engeland), Telstar en de amateurs van Koninklijke HFC beëindigde Van de Broek zijn carrière al eind 2018. Van den Broek werkt nu voor spelersvakbond FIFpro hij is daar Officer Member Services.

Benjamin van den Broek
Benjamin van den Broek ondertekent een contract bij FIFPro

17 Paco van Moorsel
De aanvallende middenvelder stond te boek als groot talent bij FC Den Bosch. Na de play-off finale en 10 doelpunten in dat seizoen vertrok Van Moorsel naar FC Groningen. In tegenstelling tot Koen van de Laak (die eenzelfde pad bewandelde) kon Van Moorsel niet slagen in het hoge Noorden. Hij werd verhuurd aan Cambuur en NEC. Vervolgens speelde hij nog voor Sparta om ten slotte terecht te komen bij de tegenstander van FC Den Bosch: Go Ahead Eagles. Even leek er sprake van een terugkeer naar Den Bosch in het begin van het seizoen maar dat is er niet van gekomen. Van Moorsel is nu 29 jaar.

11 Danny Verbeek <- 53'
De 28-jarige linksbuiten is nu natuurlijk de captain van FC Den Bosch. Ook hij maakte 10 doelpunten dit het seizoen 2011-2012. Dat leverde hem een prachtige transfer naar Standard Luik op. Ron Jans was zijn toenmalige trainer maar die werd al snel ontslagen. Mede daardoor wist Verbeek in België niet te slagen. Via FC Utrecht en NAC Breda keerde de kleine Sjang, eerder dan verwacht, weer terug op het oude nest. Inmiddels speelt Verbeek als centrale middenvelder en hoopt hij met zijn eigen FC Den Bosch te promoveren naar de Eredivisie.

12 Tom van Weert
De nu bijna 29-jarige spits had zijn debuut al eerder gemaakt maar brak in het seizoen 2011-2012 definitief door. Hij maakte 17 doelpunten waaronder een hattrick tegen Willem II in de reguliere competitie. Na nog een succesvol seizoen (20 treffers) raakte Van Weert geblesseerd en vertrok uiteindelijk gratis naar Excelsior. Ook daar was hij trefzeker wat hem een transfer naar FC Groningen opleverde. Na een redelijk succesvolle periode bij Groningen was er medio 2018 nog even sprake van een transfer naar de Portugese topclub Sporting Portugal. Uiteindelijk vertrok Van Weert naar Denemarken waar hij nu speelt voor Aalborg BK.

15 Ronnie Reniers <- 63'
Tilburger Ronnie Reniers speelde twee seizoenen voor FC Den Bosch. Reniers was geliefd bij het publiek vanwege zijn rushes naar voren en tomeloze inzet. Na Den Bosch vertrok de rechtsbuiten naar PEC Zwolle. Dat werd geen succes. Hij werd nog verhuurd aan FC Eindhoven, en speelde vervolgens voor Dessel Sport (België) en net als Daan van Dinter voor Achilles Veen en RKSV Oisterwijk. Volgend seizoen gaat hij spelen voor The White Boys en hij werkt ook nog als stukadoor.

Reniers en Van Dinter
Ronnie Reniers en Daan van Dinter spelen bij RKSV Oisterwijk

Reservespelers:
21 Joey Brock -> 28'
Een doelpunt tegen kampioen FC Twente, een hardwerkende, populaire linksback bij FC Den Bosch. De vooruitzichten waren goed voor de nu 30-jarige Joey Brock. Toch liep het anders. In de twee seizoenen die hij speelde voor Den Bosch zat zijn temperament hem nog wel eens in de weg. Zo werd hij na zijn vroege wissel erg kwaad op trainer Groenendijk. Uiteindelijk vertrok hij en speelde hij nog voor clubs als Helmond Sport en SV TEC. In 2018 hoorde we pas weer iets van Brock. Hij zou verslaafd zijn aan alcohol en werd gearresteerd toen de politie hem betrapte op een inbraak bij een ziekenhuis. Hij bleek ook nog eens dakloos. Inmiddels lijkt het beter te gaan met Brock.

7 Jeffrey Vlug -> 63'
In 2011 kwam buitenspeler Jeffrey Vlug dan eindelijk naar FC Den Bosch. Al jaren wilde Den Bosch de nu 32-jarige Woerdenaar hebben. Een groot succes werd het echter niet. Na twee seizoenen vertrok Vlug naar Fortuna Sittard, vervolgens trok hij nog naar Rijnsburgse Boys om terecht te komen bij USV Hercules. Hij twijfelt inmiddels over het doorgaan met voetballen omdat hij veel last krijgt van blessures. Naast het voetbal is Vlug salesmanager bij het bedrijf Career Control in Woerden.

9 Ralf Seuntjens -> 53' geel-rood: 73'
‘Als Seuntjes geen rood had gekregen dan had ik het nog willen zien’, was de algemene gedachte na de verloren finale. In 2014 kreeg De Seun of God geen nieuw contract waardoor hij zich bij Telstar in de kijker kon spelen bij VVV Venlo. Met die club speelde hij tot mei dit jaar in de Eredivisie. Inmiddels is zijn contract ontbonden en zoekt hij naar een nieuwe club. Veel Bosschenaren zien Seuntjes graag terugkeren naar de Vliert. NAC Breda lijkt echter de beste papieren te hebben.

16 Bruno Appels
De inmiddels 30-jarige doelman lukte het nooit om eerste keeper van FC Den Bosch te worden. Desondanks speelde Appels (met een onderbreking van één jaar) ruim 50 wedstrijden voor Den Bosch, hij was de perfecte tweede doelman voor de club. Na zijn laatste periode bij FC, in 2015-2016, is hij gaan spelen op het vierde niveau van België bij Berchem Sport.

19 Sander van Weert
Mede door blessures kwam de nu 26-jarige naamgenoot van Tom van Weert niet officieel in actie voor FC Den Bosch. Van Weert speelt nu voor Blauw Geel ‘38 waar hij ook nu weer revaliderende is. Hij kan het best uit de voeten als verdediger. Naast het voetbal volgt hij de docentenopleiding omgangskunde, daar kan hij naar eigen zeggen nog vele richtingen mee op.

24 Mike Scholten
De 29-jarige centrale verdediger werd bij Den Bosch geteisterd door blessures. Scholten speelde van 2009 tot en met 2013 bij Den Bosch, hij kwam 5 maal in actie voor de club. In 2013 vertrok hij naar OJC Rosmalen. In 2016 verliet hij sportpark de Groote Wielen voor Roda Boys. Daar scheurde hij in 2018 voor de derde keer in zijn carrière zijn kruisband af. Naast het voetbal is hij werkzaam als praktijkmanager bij Fysio Scholten. Hij keert niet meer terug als voetballer.

26 Maarten Boddaert
De 29-jarige Boddaert kwam in 2011 over van het failliete RBC Roosendaal. In Den Bosch groeide de hardwerkende middenvelder/verdediger uit tot een geliefde speler. Toen hij in 2017 bij FC vertrok ging hij op avontuur in Australië bij de Adelaide Comets. Inmiddels speelt hij alweer in Nederland voor Achilles Veen.

Boddaert
Maarten Boddaert bij Adelaide Comets

Trainer: Alfons Groenendijk
Eén van de betere trainers van de laatste jaren bij Den Bosch is Alfons Groenendijk. Na zijn succesvolle periode bij Den Bosch vertrok hij naar de jeugd van Ajax. Hij trainde verder nog Excelsior en was een tijdje technisch directeur bij Universitatea Cluj. Tegenwoordig is hij trainer in de Eredivisie bij ADO Den Haag.

Bron: FCDBFans.nl