FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Eagles krijgen Van der Steen niet op de knieën

Eagles krijgen Van der Steen niet op de knieën

19 mei 2019 om 14:12

Het leek vandaag lange tijd Go Ahead Eagles tegen Wouter van der Steen. De Vughtse doelman was weergaloos met zijn reddingen en hield zijn ploeg mede door opnieuw een penalty te stoppen op de been. Het werd door treffers van Van der Sande en Brouwers 2-2.

De weg naar de eredivisie begon vandaag in Deventer tegen Go Ahead Eagles. Het interim duo Erik van der Ven en Paul Beekmans kozen voor een 5-3-2 formatie met Jort van der Sande als aanspeelpunt. Sven Blummel begon daardoor op de bank. De verwachte storm van de thuisploeg bleef in de eerste 10 minuten uit. Wel kreeg Paco van Moorsel een levensgrote kans toen hij een voorzet vlak voor Wouter van der Steen mocht inkoppen. Van der Steen redde zijn ploeg fabuleus. De eerste de beste aanval van Den Bosch was raak. Nu immens populaire Jort van der Sande torende bij een voorzet van Amine Khammas torenhoog boven alles en iedereen uit en kopte in de 18e minuut de 0-1 binnen. Een start waar Den Bosch op hoopte. Na 25 minuten wist Go Ahead Eagles de overmacht ook uit te drukken in een doelpunt. Julian Lelieveld zorgde voor de 1-1. Daarna kraakte Den Bosch en toen het ook nog Stefano Beltrame verloor vanwege een blessure was het alle hens aan dek voor de Bosschenaren. Rauno Sappinen verving de Italiaan. Go Ahead was heer en meester, de Bosschenaren mochten in de handen klappen dat het bij rust nog 1-1 stond. Als kreeg Sam Kersten op slag van rust nog een schotkans maar die bal kon doelman Hobie Verhulst niet verontrusten.

Geen wissels bij aanvang van de tweede helft. Kevin Felida werd doorgeschoven naar het middenveld en Rauno Sappinen speelde vanaf links. De omzetting betaalde zich in 51e minuut al uit toen Danny Verbeek en knappe actie vanaf de rechterkant fantastisch afgerond zag worden door Luuk Brouwers: 1-2. Het heersende Go Ahead Eagles bleef het proberen maar zij vonden steeds weer de uitstekend spelende Van der Steen op hun pad. In de 68e minuut werd de Bossche doelman dan toch verslagen toen hij een bal gelukkig via een Bosch been mocht ontvangen en zo de 2-2 achter Van der Steen kon schieten. In de 77e minuut kreeg de thuisploeg een strafschop nadat Stefan Velkov een overtreding beging. Van der Steen pakte voor de derde keer op rij(!) een strafschop en hield Den Bosch in leven. Een zee van aanvallen moest Den Bosch nog doorstaan. Bij de spaarzame uitvallen was FC wel direct gevaarlijk. Velkovs inzet werd nog van de lijn gekopt en de Bulgaar miste even later ook de voorzet van de ingevallen Vincent Vermeij. Den Bosch hield verder stand en reist met een 2-2 gelijkspel en een goed gevoel terug naar Den Bosch.

Bron: FCDBFans.nl