FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Van der Steen: ‘Fans geven ons kracht’

Van der Steen: ‘Fans geven ons kracht’

19 mei 2019 om 15:11

Na de wedstrijd spraken wij met doelman Wouter van der Steen, captain Danny Verbeek, doelpuntenmaker Jort van der Sande en trainer Erik van der Ven.

In de bus bij FC Den Bosch spelen ze graag spelletjes. Benieuwd of er na vandaag iemand het spel drie-op-een rij samen met Wouter van der Steen durft te spelen, doelend op de drie gestopte penalty’s op een rij. “Dat spel heet toch vier-op-een rij?”, was de eerste reactie van de held van de middag. “Ongekend natuurlijk dat ik er drie op een rij pak. Dat die rebound zo valt en over wordt geschoten gaf wel even een plus-plus gevoel in mijn hoofd. Ik blijf er verder wel nuchter onder, het cliché ‘in het verleden behaalde resultaten’ gaat ook op in het voetbal. We hebben kneiterhard gewerkt met zijn allen. Wij zijn ook gewoon een team. Ook na onze mindere fase. Dit maximale resultaat met zo’n vol uitvak is prachtig. Ik wil de fans oproepen om ons te komen steunen. Dat geeft ons kracht en dan ben ik ervan overtuigd dat we het kunstje kunnen flikken”, aldus de Vughtse doelman.

Verbeek en Van der Sande
Wederom in de basis en direct trefzeker, Jort van der Sande was zeer blij met zijn doelpunt. “Het is lekker om zo vroeg op voorsprong te komen, zeker omdat je weet dat uitdoelpunten echt belangrijk kunnen zijn in deze competitie. Je probeert zo’n bal op doel te koppen. Dat hij dan precies zo lukt als dat ik in gedachten had is wat mij betreft een mix van geluk en kwaliteit” aldus de maker van de 0-1. “Met mij heb je iemand die 100% geeft en dan zie je wel dat ik het op het einde het niet meer kan belopen. Ik heb dat dit seizoen ook niet kunnen opbouwen”, voegt de spits nog toe. Danny Verbeek: “Wouter heeft fantastisch gekeept en ons op de been gehouden. Als hij dat nog drie keer doet dan gaan de naar de Eredivisie.” Over zijn eigen voorzet op Luuk Brouwers: “Ik kreeg hem mee en zag iemand naar de tweede paal lopen. Ik zag Luuk een omloopactie maken en hij schoot hem fantastisch binnen. Dat is geen makkelijke bal. Al met al een goede uitgangspositie voor woensdag”, sluit Verbeek af.

Strijdplan
Voor trainer Erik van der Ven voelt de 2-2 niet als een overwinning maar hij is wel blij met resultaat. “Je kijkt naar de wedstrijd en dan zijn we een aantal keer goed weggekomen. We komen er vanuit de omschakeling er één keer echt goed uit. Na de 0-1 komt de storm van Go Ahead alsnog. Ik vond toen dat we iets te weinig druk hadden op de voorzet en ook bij standaardsituaties net niet helemaal goed waardoor we kansen weggeven. In de rust hebben we wat omgezet en dan gaat het beter. Jammer dat we de voorsprong niet vast weten te houden maar na de gelijkmaker heeft Wouter ons ook echt op de been gehouden”, aldus de interim-trainer.

Bron: FCDBFans.nl