FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
‘Zonder de supporters hadden we dit niet bereikt’

‘Zonder de supporters hadden we dit niet bereikt’

20 mei 2019 om 20:33

Deze keer in Het Bossche vragenvuurtje Sven Blummel. De hardwerkende en gedisciplineerde rechtsbuiten komt uit een hecht gezin, is gek op spitskool en hoopt ooit in de top van de eredivisie te spelen. De supporters van Den Bosch heeft hij hoog zitten.

Het Bossche vragenvuurtje: Sven Blummel

GEBOREN:
8 september 1996 in Schijndel.

WOONPLAATS:
“Ik woon nog altijd in Schijndel, thuis bij mijn vader en moeder met mijn twee broertjes. Ik heb geen vriendin, ben nu sinds anderhalf jaar vrijgezel.”

FAMILIE:
“Mijn twee broertjes voetballen ook. Bjorn is vaak geblesseerd geweest, is pas weer fit en speelt net als Brent in het eerste van Schijndel. Ik probeer altijd te gaan kijken als zij spelen, net als zij bij mij. Zo blijven we elkaar volgen en gunnen we elkaar het beste. Ook mijn ouders, oom en tante en goede kennissen komen zo vaak als ze kunnen. En zelfs alle twee mijn opa’s en oma’s komen zoveel mogelijk naar het stadion. Mijn vader is zelf net geen profvoetballer geworden, hij geniet ervan dat zijn zoon het nu wel is gelukt.”

Sven Blummel en zijn broers
De drie broers: Brent, Sven en Bjorn Blummel

HOBBY:
“Ik doe veel met vrienden of teamgenoten buiten het voetbal. Vaak chillen we wat, spelen we een potje FIFA of gaan we naar de bioscoop. Mijn leven staat vooral in het teken van voetbal dus ik moet er wel wat voor laten, al is ontspanning ook heel belangrijk.”

MOOISTE STAD:
“Pff, dat vind ik moeilijk. Ik ga niet super veel op reis. Ibiza vond ik super mooi, dus dan zou ik Ibiza stad kiezen.”

FAVORIETE ETEN:
“Spitskool eet ik het liefst. Ook boerenkool met worst of pasta met kip en pesto gaan er goed in. Ik let verder veel op mijn voeding. Alle details kunnen helpen. Na de wedstrijd eten we vaak een pizza, dat schijnt dan goed voor je te zijn.”

MUZIEK:
“House, R&B of Nederlandse muziek. Het maakt mij niet heel veel uit. Ik luister dan naar Lil Kleine, Frenna of gewoon Top 40 muziek.”

NETFLIX:
“De serie Undercover met Frank Lammers heb ik net afgekeken. Lammers vind ik echt een goede acteur. Ik ben nu op zoek naar een nieuwe serie. Op Videoland heb ik Nieuwe Buren pas afgekeken.”

SOCIALE MEDIA:
“Meestal zit ik op Instagram. Heb ook Facebook maar dat gebruik ik minder. Ik gebruik sociale media vooral om contact te houden met vrienden en af en toe een vakantiefoto te plaatsen.”

GUILTY PLEASURE:
“Vind ik heel moeilijk. Maar ik weet wel iets. Ik heb de opleiding handhaving, toezicht en beveiliging gedaan. Daar maken mijn teamgenoten wel eens grappen over. Als we bij een restaurant gaan eten dan zeggen ze wel eens dat ik als portier bij de deur kan gaan staan. Ik vertel dus liever niet dat ik die opleiding heb gedaan.”

GROOTSTE BLUNDER:
“Een eigen doelpunt heb ik gelukkig nog niet gemaakt. Verder ben ik iemand die erg gedisciplineerd is en goed nadenkt over wat hij doet. Ik kan me geen blunder voor de geest halen. Ik laat ook veel voor het voetbal omdat ik graag het hoogst haalbare wil bereiken. Misschien dat ik daarom weinig blunders maak, ik ben ook pas 22 jaar. Mijn ouders zeggen ook wel eens dat ik wat meer moet ontspannen zodat ik wat meer rust krijg.”

GEEN VOETBALLER, DAN:
“Ik leef echt voor het voetbal dus ik kan me niet voorstellen dat ik niets met voetbal zou doen. Waarschijnlijk was ik dan een sportdocent geworden. Na het voetbal zou ik graag als trainer aan de slag gaan of iets met voeding doen. Daar ben ik nu ook veel mee bezig.”

IDOOL:
“Lionel Messi. Nog altijd. Cristiano Ronaldo kijk ik ook tegenop. Ronaldo heeft er altijd hard voor moeten werken, terwijl Messi wat meer talent heeft. Zij zijn beide voorbeelden voor mij.”

FAVORIETE CLUB:
“FC Barcelona en PSV. Ik heb voor PSV jarenlang gevoetbald dus die club blijft speciaal voor mij.”

MOOISTE STADION:
“Ik ben nog niet in heel veel stadions geweest. Het stadion van Borussia Dortmund, Signal Iduna Park vind ik heel indrukwekkend met de Gelbe wand. En dit jaar op trainingskamp in Sevilla zijn we naar Estadio Ramón Sánchez Pizjuán geweest dat vond ik ook heel mooi.”

MOOISTE SHIRT:
“Effen shirts zoals die van Real Madrid, Liverpool en Manchester City spreken mij het meest aan.”

BIJGELOOF:
“Ik dacht altijd dat ik geen rituelen had maar sinds een tijdje ben ik erachter dat ik toch bepaalde routines heb. Mijn vader belt me bijvoorbeeld altijd op de wedstrijddag, en mijn oma heeft elke vrijdag contact met mij. Ook loop ik bij de laatste twee, drie spelers die het veld op gaan voordat een wedstrijd begint.”

VRIENDEN IN HET VOETBAL:
“Het meeste contact heb ik nog met wat jongens uit de tijd van Jong PSV. Dan heb ik het over Bram van Vlerken (Almere City), Dirk Abels (Sparta) en Demian van Bruggen (VVV-Venlo). Met hen heb ik nog contact via Whatsapp en spreek ik wel eens af. Bij Den Bosch trek ik het meeste op met Luuk Brouwers, Jort van der Sande en Mats Deijl. Ik speelde vroeger altijd tegen Jort dus dat is wel leuk nu. We zijn eigenlijk met zijn allen een hecht team.”

BESTE TEGENSTANDER:
“Tegen David Sambissa van SC Cambuur had ik het heel moeilijk. Ik liep meer achter hem aan dan hij achter mij. Dat moet natuurlijk niet.”

MOOISTE MOMENT BIJ FC DEN BOSCH:
“Het behalen van het periodekampioenschap vond ik het mooiste moment. Ook mijn omhaal tegen FC Volendam is voor mij persoonlijk een hoogtepunt.”

TOEKOMST BIJ FC DEN BOSCH:
“Ik heb een contract tot 2021. Ik werd beloond met een tweejarig contract door mijn spel de eerste periode. Mijn doel is om met Den Bosch de eredivisie in te gaan. We hebben een goede uitgangspositie (2-2 tegen Go Ahead Eagles red.) en moeten het nu thuis afmaken. Dan sta je zomaar in de finale en daar doe je het natuurlijk allemaal voor.”

EIGEN TOEKOMSTDROMEN:
“Een goede eredivisie speler worden is mijn doel. Ik stel reële doelen. Via de middenmoot naar de top of subtop is mijn hoofddoel.”

VAN HANEGEM BIJ FC DEN BOSCH:
“Als er een legende als Willem binnenkomt dan klapper je ook wel een keer met je oren. Dat is mooi voor de club dat ze zo iemand kunnen binden. Wij als spelers praten met hem en hij geeft tips aan de technische staf. Het geeft ons onbewust wel iets extra’s denk ik.”

WAT JE NOG KWIJT WIL:
“De supporters zijn onze grote steun dit seizoen. Dat hebben we als ploeg ook echt nodig. Zonder de supporters hadden we dit niet kunnen bereiken. Ik ken zelf wel wat jongens en vindt het fantastisch om het publiek op te zwepen. Daar krijg ik echt een boost van. Als je kijkt naar zo’n uitzwaaitraining dan is dat iets wat je niet bij elke club meemaakt. Echt geweldig.”

Bron: FCDBFans.nl (Foto: Sven Blummel)