FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Geen finale voor FC Den Bosch

Geen finale voor FC Den Bosch

22 mei 2019 om 20:26

In een kolkende Vliert is FC Den Bosch er niet in geslaagd om een kroon op het seizoen te zetten. De Bosschenaren leken onderweg naar de finale maar een doelpunt van Veldmate in 89e minuut zorgde voor de kater in Den Bosch.

In een uitverkochte Vliert ging FC Den Bosch op jacht naar de finale van de playoffs. Dat moest het doen zonder de geblesseerde Stefano Beltrame, voor hem speelde Sven Blummel. Den Bosch speelde in een 4-3-3 systeem met Danny Verbeek als rechtsbuiten. Het eerste half uur was de de thuisploeg de bovenliggende partij maar leidde dat niet tot grote kansen. In de 32e minuut kwamen de Go Ahead Eagles bijna op voorsprong toen Richard van der Venne verrassend uithaalde op de paal. Het spel was van beide kanten erg zenuwachtig waardoor er veel mis ging. Beide ploegen durfden niet door te drukken wat voor een 0-0 ruststand zorgde.

Leo Vaïsänen keerde niet meer terug in de tweede helft. Nicolas Romat was zijn vervanger. Het zenuwachtige spel van de eerste helft herhaalde zich in de tweede. Kansen waren schaars maar de spanning was desalniettemin om te snijden. Paco van Moorsel was net te laat bij een voorzet en aan de andere kant was Jort van der Sande op aangeven van Amine Khammas dichtbij een treffer. Zijn kopbal werd door Hobie Verhulst uit het doel gebokst. Ook waren er kansen voor Blummel en Danny Holla, ook zij kregen hun inzet niet in het doel van Verhulst. Den Bosch had deze helft de betere kansen en de overhand. Go Ahead had slechts één doelpunt nodig wat voor de nodige spanning in het stadion zorgde. Waar iedereen bang voor was gebeurde in de 89e minuut. uit een corner scoorde Jeroen Veldmate de 0-1. Door de nederlaag liep Den Bosch de finale mis.

Bron: FCDBFans.nl