FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Nieuw seizoen: stand van zaken tot nu toe

Nieuw seizoen: stand van zaken tot nu toe

1 juni 2019 om 11:39

Een hoop nieuws is de afgelopen tijd de revue gepasseerd. Nu FC Den Bosch (zeker op transfergebied) nog niet kan doorpakken, hebben wij de belangrijkste zaken op een rijtje gezet.

Selectie 2019-2020
Nu alles nog on hold staat, in verband met de overnameperikelen, is de selectie van FC Den Bosch voorlopig nog erg smal. Na de uitspraak van de beroepscommissie kan pas worden doorgepakt. FC Den Bosch heeft om deze reden ook uitstel gevraagd om de begroting later dan 15 juni 2019 te mogen indienen bij de KNVB. Ook weten we nog niet welk veld er in de Vliert zal liggen als het seizoen begint. Dit alles in afwachting van die belangrijke uitspraak.

De elf spelers die een doorlopend contract hebben zijn: Konrad Sikking, Mats Deijl, Leo Vaïsanen, Sam Kersten, Jens van Son, Kevin Felida, Danny Verbeek, Luuk Brouwers, Sven Blummel, Ruben Rodrigues en Oussama Bouyaghlafen. Ook op het kantoor is er nog onzekerheid. Er is nog niet bekend wie Theo Teelen zal aflossen als directeur en ook het contract van Ester Bal loopt eind juni af.

Promotie en beloftenteams
De play-offs moeten van een nieuw format voorzien worden nu vanaf het komende seizoen de onderste twee van de eredivisie rechtstreeks degraderen en de bovenste twee van de eerste divisie promoveren. Alleen de nummer zestien van de eredivisie gaat nog play-off wedstrijden spelen om zo eventueel alsnog op het hoogste niveau actief te blijven.

In de eerste divisie blijft het systeem met periodekampioenen voorlopig van kracht. Anders zou er voor veel clubs al snel niets meer op het spel staan, ook al omdat je uit de eerste divisie niet kunt degraderen. De zes eerstedivisieclubs spelen in de play-offs eerst onderling tegen elkaar. In de halve finale sluit de club uit de eredivisie aan.

Spelers van beloftenteams die het afgelopen seizoen bij het eerste elftal op het wedstrijdformulier stonden mochten dat weekend vervolgens niet meer meedoen met de Jong-teams. De Eredivisie-clubs, de eerstedivisionisten en de KNVB bereikten vorige week een akkoord om de regel te schrappen. Daardoor mogen talenten minuten maken bij de beloften als zij niet zijn ingevallen in de hoofdmacht.

Seizoenskaart
Captain Danny Verbeek roept in een persoonlijke boodschap op om je seizoenkaart te verlengen:
“De opzwepende muziek vlak voordat de spelers het veld betreden. Het plezier van een late, winnende goal. De extase van een juichend Stadion De Vliert. Voetbal gaat pas leven als je er zelf bij bent. Daarom heb je een seizoenkaart bij de club die jouw hart blauwwit kleurt. Hoe de bal ook rolt.

En die bal rolde goed het afgelopen seizoen. FC Den Bosch is weer terug op een plek waar het op z’n minst thuis hoort, bovenin het linkerrijtje. Ik hoop dat je daar net zo trots op bent als wij. Met elkaar, supporters, spelers, Erik van der Ven, Paul Beekmans, John Vos en natuurlijk Wil Boessen, hebben we een bijzondere succesreeks neergezet.

En ja, succes heeft vele vrienden. We merken aan de toeschouwersaantallen bij thuis- én uitwedstrijden, dat FC Den Bosch weer volop leeft in Den Bosch en omgeving. Daarom willen we jou, als trouwe FC’ er, in de gelegenheid stellen nú als eerste een stoel te reserveren. Dat kan jouw huidige plek zijn of een andere plek van jouw keuze, mits beschikbaar. Verleng je bovendien vóór 15 juni, dan betaal jij de oude prijs. Vanaf 15 juni worden de prijzen met € 10,- verhoogd.

Om onze ambities waar te kunnen maken hebben we de steun van heel Den Bosch nodig. Het afgelopen seizoen is het fundament gelegd voor topprestaties. Hier bouwen we vol vertrouwen op voort. Want: de vierde plaats en deelname aan de Play-Offs is mooi, maar FC Den Bosch heeft meer in huis. Het kan! Dit gevoel, het vertrouwen, het geloof zie je bij steeds meer Bosschenaren terug. Geloof in eigen kunnen. Geloof in sportief succes.”

Supportersclub
Ook de supportersclub van FC Den Bosch heeft de blik op volgend jaar gericht. In het uitsupporters klassement van afgelopen seizoen (Awaydays) eindigde Den Bosch als tweede achter FC Twente, en zou het zelfs een goede middenmoter in de Eredivisie zijn geweest. Iets om trots op te zijn. Voor het seizoen 2019-2020 verkoopt de supportersclub weer buskaarten, dit jaar zelfs alleen hele buskaarten en geen halve. Een buskaart voor het aankomende seizoen kost €380,- en levert uiteraard een financieel voordeel op ten aanzien van de 'reguliere' prijzen.
Aangezien we ook bij buskaarten rekening moeten houden met loyaliteitspunten, gaan we deze ook toekennen op basis van loyaliteitspunten indien er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare buskaarten.

Bron: FCDBFans.nl