FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Paco van Moorsel keert terug bij Den Bosch

Paco van Moorsel keert terug bij Den Bosch

26 juni 2019 om 19:31

De in 2012 vertrokken Paco van Moorsel keert dit seizoen terug bij FC Den Bosch. De inmiddels 30-jarige aanvallende middenvelder tekent voor twee jaar in de Vliert.

Van Moorsel is het met FC Den Bosch eens geworden over een contract voor twee seizoenen, met een optie van de kant van FC Den Bosch voor een derde jaar. De in Veldhoven geboren Van Moorsel speelde in de jeugd van RKSV Boxtel voordat hij overstapte naar de jeugdopleiding van FC Den Bosch.

Nadat hij in zes seizoenen in de hoofdmacht van FC Den Bosch tot 134 optredens en 28 goals was gekomen, stapte hij in 2012 over naar FC Groningen. Die club verhuurde hem later aan SC Cambuur en NEC.

Kampioen
Daarna speelde hij drie seizoenen voor Sparta. Zowel met NEC (in 2015) als met Sparta (in 2016) werd Van Moorsel kampioen van de eerste divisie.

Afgelopen seizoen kwam hij uit voor Go Ahead Eagles, waar zijn contract deze zomer afliep. Bert Ruijsch, manager Voetbalzaken van FC Den Bosch, is ingenomen met de terugkeer van Van Moorsel. ,, et zijn ervaring is Paco een welkome versterking voor onze selectie. We hebben veel jonge spelers en voor de balans wil je - zeker in de as - spelers die al wat langer meelopen. Paco kan bovendien op meerdere posities spelen. Verder heeft hij scorend vermogen en brengt hij aanvallende impulsen in het team. Omdat hij de club en de clubcultuur kent, hoeft hij ook niet te wennen. Hij is direct inpasbaar.”

Transfervrij
Van Moorsel tegenover het Brabants Dagblad: ,,Ik was transfervrij toen FC Den Bosch zich meldde. Daarna was het snel geregeld. FC Den Bosch is altijd mijn club geweest en ik kijk ernaar uit om het blauwwitte shirt weer aan te trekken. Van de huidige selectie heb ik overigens alleen met Danny Verbeek samen gespeeld. En mijn vroegere teamgenoot Paul Beekmans is nu assistent-trainer. Rondom de club ken ik sowieso nog veel mensen, want ik ben altijd in de omgeving blijven wonen. Afgelopen seizoen was sportief gezien heel goed en ik wil graag mijn inbreng hebben om ook van het komende seizoen een succes te maken.”

Bron: Brabants Dagblad