FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
KNVB laat FC nog wachten; geen sluitende begroting

KNVB laat FC nog wachten; geen sluitende begroting

26 juni 2019 om 21:52

FC Den Bosch moet nog minimaal 4 weken wachten totdat het weet waar het aan toe is. De beroepscommissie kan pas na deze tijd een uitspraak doen. Als gevolg hiervan dient FC Den Bosch een niet sluitende begroting in bij de KNVB.

De club meldt in een persbericht: De Beroepscommissie Betaald Voetbal heeft FC Den Bosch dinsdagmiddag laten weten dat de door hen geconsulteerde deskundigen, ernaar streven over twee weken een definitief adviesrapport te kunnen overleggen. De beroepscommissie streeft er vervolgens naar om binnen twee weken na ontvangst van dit rapport, te beslissen over het al dan niet toestaan van de overdracht van de aandelen van FC Den Bosch aan Kakhi Jordania. De streefdata zijn volgens de KNVB onder voorbehoud. Deze voortdurende onzekerheid maakt het voor FC Den Bosch op dit moment onmogelijk om een sluitende begroting voor 2019-2020 te overleggen. Omdat de Licentiecommissie van de bond bovendien vasthoudt aan 1 juli als uiterste inleverdatum, is FC Den Bosch genoodzaakt de begroting zonder volledige dekking in te dienen."

Brabants Dagblad
Het Brabants Dagblad voorziet onder andere licentieproblemen. Het gat op de begroting van 3,6 miljoen euro bedraagt enkele tonnen. Wat de gevolgen zullen zijn en of de KNVB sancties gaat treffen tegen FC Den Bosch is nog niet duidelijk. Omdat de club al onder curatele staat bij de voetbalbond zou er een straf met puntenaftrek kunnen volgen. In het uiterste geval kan zelfs de licentie betaald voetbal ingetrokken worden.

Uitstel
De al elf maanden durende soap rond de geplande overname van FC Den Bosch bereikt hiermee een nieuw bizar hoofdstuk. Twee weken terug rekende de club er nog op uitstel te krijgen voor het indienen van de begroting totdat er duidelijkheid zou zijn over de overname.

Dat had FC Den Bosch begrepen uit een onderhoud met de directie van de KNVB, zo melden ingewijden. De beslissingsbevoegdheid over het uitstel voor de begroting ligt echter niet bij die directie, maar de bij licentiecommissie van de KNVB. En die wil niet verder gaan dan twee weken respijt, zo blijkt nu.

Met andere woorden: komende maandag, op 1 juli, moet de begroting binnen zijn in Zeist. Sluitend, zo eisen de regels van de voetbalbond. En daar zegt FC Den Bosch op dit moment niet aan te kunnen voldoen. De raad van commissarissen van de voetbalclub besloot woensdag om dan maar een niet sluitende begroting in te gaan dienen.

Vier weken
Intussen is duidelijk dat het nog eens zeker vier weken gaat duren voordat bekend wordt of Jordania eigenaar mag worden van FC Den Bosch. De twee externe deskundigen, die de besluitvorming over de overname nader tegen het licht hebben gehouden, hebben inmiddels de reacties van FC Den Bosch en de licentiecommissie op hun concept-rapport ontvangen. Het tweetal krijgt nu nog twee weken de tijd om hun definitieve rapport op te stellen.

En daarna heeft de beroepscommissie van de KNVB weer twee weken om uitspraak te doen over de eerder afgekeurde overname. Tegen die tijd is de nieuwe competitie in de Keuken Kampioen Divisie al bijna begonnen.

FC Den Bosch begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen daardoor noodgedwongen zonder dat duidelijk is wie de nieuwe eigenaar wordt. Komende zondag staat de eerste training in stadion De Vliert gepland. Een dag later ploft de niet sluitende begroting van de club in Zeist op de mat.

Bron: FC Den Bosch/Brabants Dagblad