FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Start nieuw seizoen met noodoplossingen

Start nieuw seizoen met noodoplossingen

27 juni 2019 om 09:56

FC Den Bosch start het nieuwe seizoen met dezelfde technische staf als waarmee zij de afgelopen jaargang is geëindigd. Ook worden er jeugdspelers naar de selectie overgeheveld. Wouter van der Steen en Stefan Velkov blijven vooralsnog behouden voor de club.

Dit betekent dat de dagelijkse leiding bij het vlaggenschip voorlopig in handen is van Erik van der Ven, Paul Beekmans en John Vos. Van der Ven, die als enige van de drie over de benodigde papieren beschikt, bekleedt de positie van hoofdtrainer. Hij zal ook de woordvoering doen over alles wat de A-selectie aangaat. Beekmans, die in mei zijn trainersopleiding UEFA A succesvol afrondde, is assistent-trainer. Keeperstrainer John Vos completeert de technische staf.

Bert Ruijsch, manager Voetbalzaken FC Den Bosch, is verheugd dat het drietal opnieuw bereid is om de stafposities in te vullen: “Het feit dat de KNVB nog steeds geen beslissing heeft genomen over de overname geeft onzekerheid op alle niveaus. Het nieuwe seizoen staat voor de deur en trainers en spelers moeten weten waar ze aan toe zijn. Daar komt bij dat wij heel tevreden zijn over hoe Erik, Paul en John het afgelopen seizoen hebben gedaan. Het past ook bij de visie van de club om te investeren in jong talent en dit talent echt een kans te geven. De omstandigheden zijn iets moeilijker, omdat de selectie nog niet compleet is, maar daar lopen deze professionals niet voor weg.”

FC Den Bosch begint komende zondag om 10.00 uur in Stadion De Vliert met de volgende selectiespelers aan het seizoen 2019-2020: Wouter van der Steen, Nick Leijten en Konrad Sikking, Stefan Velkov, Sam Kersten, Jens van Son, Sven Blummel, Paco van Moorsel, Luuk Brouwers, Danny Verbeek, Kevin Felida, Oussama Bouyaghlafen, Robin Voets en Ruben Rodrigues. Laatstgenoemde was afgelopen seizoen verhuurd aan De Treffers en is nu door FC Den Bosch teruggehaald. Leo Vaïsänen, die eerder deze maand nog interlandverplichtingen had, voegt zich een week later bij de selectie. Jordy van der Winden is herstellende van de knieblessure die hij in november 2018 opliep. Hij volgt een individueel revalidatieprogramma. De eveneens langdurig geblesseerde Mats Deijl, kan gedeeltelijk al wel meetrainen met de selectie.

Vanuit de jeugdopleiding worden in de voorbereiding zeven spelers voor bepaalde tijd doorgeschoven naar de A-selectie. Hoessein El Barnichi, Jerreau Farel Cairo, Najim Haidary, Steven van der Heijden, Rik Mulders en Adrian Ramadani melden zich op 30 juni voor hun eerste training bij de Bossche hoofdmacht. Ringo Meerveld, eveneens uit de opleiding van FC Den Bosch, voegt zich een kleine week later,
op 4 juli, bij de groep. Daarnaast krijgt de club twee spelers ‘op stage’. Het gaat om Myles Beerman, een linkervleugelverdediger die afgelopen seizoen onder contract stond bij Glasgow Rangers, en Joan Rojas, een linksbenige centrale verdediger van Barcelona O19.

Erik van der Ven, interim hoofdtrainer FC Den Bosch: “Samen met Paul, John en de rest van de medische- en begeleidingsstaf, richten wij ons op de zaken waar wij invloed op hebben. Dat zijn de trainingen, wedstrijden, gezondheid van de spelers en de groepsdynamiek binnen de selectie. Zoals de clubleiding haar vertrouwen heeft uitgesproken in ons, zo hebben wij er alle vertrouwen in dat de randvoorwaarden om te kunnen presteren, zo optimaal als mogelijk worden ingevuld.”

Bron: FC Den Bosch