FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
'PEC hengelt naar Sam Kersten'

'PEC hengelt naar Sam Kersten'

27 juni 2019 om 10:38

Volgens De Telegraaf wil PEC Zwolle centrale verdediger Sam Kersten inlijven. De vice-captain van FC Den Bosch heeft nog een contract tot 2022. Hierdoor zal de ploeg uit Overijssel een transfersom moeten betalen. Kersten moet de opvolger worden van Sepp van den Berg.

Van den Berg rondt waarschijnlijk deze week al een droomtransfer naar Engeland af. De tiener stond in de belangstelling van onder meer PSV, Bayern M√ľnchen en Ajax, maar hij gaat gaat tekenen bij Liverpool. De Champions League-winnaar betaalt volgens diverse media ongeveer 2 miljoen euro voor Van den Berg.

Kersten moet in Overijssel dus zijn vervanger worden. De Telegraaf weet dat PEC zich inmiddels in Den Bosch heeft gemeld voor de talentvolle stopper. Kersten heeft een goed seizoen achter de rug in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen seizoen was Willem van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad lovend over Kersten. 'Die kan nog wel een paar stappen zetten, hoor', schreef De Kromme.

Onder meer Heracles Almelo en sc Heerenveen zouden belangstelling hebben voor Kersten. PEC hoopt andere ploegen uit de Eredivisie nu af te troeven.

Bron: Telegraaf