FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
'Transfer Kersten op losse schroeven'

'Transfer Kersten op losse schroeven'

3 juli 2019 om 06:50

Volgens het Brabants Dagblad staat de transfer van Sam Kersten naar PEC Zwolle op losse schroeven. Beoogd eigenaar Kakhi Jordania zou de transfer vooralsnog blokkeren. Hij schermt met de kans op betere aanbiedingen.

Zelf is Kersten er al lang uit met PEC. De 21-jarige speler uit Ravenstein wil dolgraag naar de eredivisie. Omdat hij bij FC Den Bosch nog een doorlopend contract heeft tot 2022 heeft hij echter de medewerking van die club nodig. Dat leek aanvankelijk slechts een kwestie van tijd, maar dinsdagavond kwam er toch een kink in de kabel en braken FC Den Bosch en PEC de onderhandelingen voorlopig af.

Jordania
Naar verluidt zijn de twee clubs het wel eens maar wil Kakhi Jordania, de Georgische aspirant-eigenaar van FC Den Bosch, geen groen licht geven. Hij zou het bod van 325.000 euro met een doorverkooppercentage van 15 procent, dat PEC gedaan heeft, te laag vinden. Jordania zou gesteld hebben dat andere clubs in binnen- en buitenland veel meer voor Kersten willen betalen.
De Georgiër, die al maanden bezig is om FC Den Bosch in handen te krijgen, is formeel niet betrokken bij de onderhandelingen, maar treedt sinds vorig seizoen al wel op als extern financier van FC Den Bosch.

Geen partij
Bij de club zelf wilde dinsdagavond niemand het interne gesteggel bevestigen. ,,Wat ik erover kan zeggen is dat Kakhi Jordania officieel geen partij is bij transfers. Dat kan ook niet”, zei woordvoerster Ester Bal. Wel bevestigde zij het stilleggen van de onderhandelingen tussen FC Den Bosch en PEC. ,,We zijn in gesprek geweest met Zwolle. Het klopt dat we dat op dit moment niet zijn”, aldus Bal. Volgens ingewijden is PEC het wachten beu en overweegt die club om de pijlen nu op een andere centrumverdediger te richten. Kersten zou daardoor voorlopig nog bij FC Den Bosch blijven. De mandekker was in Zwolle in beeld als vervanger van Sepp van den Berg, die is verkocht aan de Engelse topclub Liverpool.

Bron: Brabants Dagblad