FCDBFans

Met heel mijn hart
14 Bossche treffers in Vorstenbosch

6 juli 2019 om 17:44

FC Den Bosch heeft in Vorstenbosch de eerste oefenwedstrijd van het seizoen eenvoudig gewonnen. In de jubileumwedstrijd van Vorstenbossche Boys werd het 1-14.

Trainer Erik van der Ven speelde in beide helften met een ander elftal, op testspeler Juan Rojas na. Er leken afspraken gemaakt te zijn over het aantal doelpunten per helft, want zowel in de eerste als in de tweede helft werd de bal een aantal keren uit het doel gehaald na een treffer. De eerste helft won uiteindelijk: de ruststand was namelijk 0-8.

Met een deel van de basiself van vorig seizoen, aangevuld met een deel van de jeugd, was de eerste helft van Bossche zijde goed. Luuk Brouwers scoorde al snel na een mooie actie van Danny Verbeek. Laatstgenoemde knalde even later de 0-2 op fraaie wijze tegen de touwen. Oussama Bouyaghlafen (mooi wippertje) en Sven Blummel (schot van richting veranderd) brachten Den Bosch al binnen het halfuur op 0-4. Ruben Rodrigues liet zich vervolgens ook zien met drie treffers in negen minuten. Tussendoor had Najim Haidary ook al een Bossche treffer op zijn naam gebracht.

Na rust ging het wat stroever bij Den Bosch. Rik Mulders en Istvan Bakx scoorden al snel, maar daarna duurde het even. Uiteindelijk was het Steven van der Heijden die zijn eerste doelpunt voor FC Den Bosch maakte. Drie minuten later bracht Rick Janssen Sportpark de Bergakkers in extase door op de achterlijn zijn man uit te spelen en fraai af te werken en de stand op 1-11 te brengen. In de slotfase brachten Istvan Bakx (geplaatst schot) en Adrian Ramadani, die twee keer in een minuut scoorde, de eindstand op 1-14.

Bron: FCDBFans.nl