FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Uitspraak van levensbelang voor FC Den Bosch

Uitspraak van levensbelang voor FC Den Bosch

24 juli 2019 om 12:02

De uitspraak die de rechter binnen een week zal doen na het horen van beide partijen is van levensbelang voor de club. Bij een beslaglegging van Kakhi Jordania is het mogelijk dat de club failliet zal gaan.

Er waren zo'n 30 supporters en een rits journalisten op de zitting afgekomen. FC Den Bosch werd vertegenwoordigd door advocaat Daan Folgering, Ester Bal, Theo Teelen en Peter Poirters. De grote afwezige was Kakhi Jordania zelf. Hij werd door zijn advocaat vertegenwoordigd. Hij zou geen zin hebben in het hele mediacircus.

Na het betoog van beide advocaten mochten zij daarna ook nog op elkaar reageren. Kakhi Jordania eist uiteindelijk een beslaglegging van 810.000 euro op de bankrekening van FC Den Bosch, terwijl de club 34.000 van Jordania eist. Beide partijen verwijten elkaar niet in overleg te hebben willen treden. Jordania beweert dat zijn geld niet is uitgegeven aan waar het voor bedoelt zou moeten zijn, Den Bosch verweert zich daar onder andere tegen door te stellen dat beide partijen nog in juni de financiën gezamenlijk hebben doorgenomen. Den Bosch is bovendien van mening dat Jordania geen grond heeft om een vordering te eisen. Dat zou de advocaat van Jordania ook niet duidelijk genoeg hebben gemaakt. Tevens zou er volgens dhr. Poirters na drie dagen onderhandelen een akkoord zijn geweest tussen beide partijen maar zou de Russische advocaat van Kakhi Jordania dat de volgende dag weer hebben ingetrokken.

Nieuwe geldschieters
De advocaat van FC Den Bosch drukte de rechter nog op het hart dat zijn uitspraak verregaande gevolgen kan hebben voor de club. Bij een beslaglegging op het geld van Den Bosch zouden nieuwe potentiële investeerders (die klaar zouden staan) dan niet willen instappen wat een faillissement voor de club zou betekenen. De advocaat van Jordania zegt het vreemd te vinden dat de club al met nieuwe partijen aan het praten is en dat zijn cliënt de financiële verplichtingen gewoon wil nakomen. Die verplichtingen heeft hij opgeschort omdat hij niet zomaar een 'blanco cheque' aan de club wil geven. De club heeft mede hierdoor een gat in de begroting van 1,6 miljoen euro.

Third partner ownership
Den Bosch stelt verder dat Jordania zich wil bemoeien met de transfesr van de spelers van FC Den Bosch, zoals met die van Sam Kersten. De advocaat vertelt dat dit niet is toegestaan onder het mom van het zogenoemde Third partner ownership. Jordania zegt niet op de stoel van de bestuurders te willen gaan zitten maar dat hij wel wil meedenken over het te besteden geld.

Third partner ownership: "Financieringsconstructies waarbij wordt afgesproken dat aan een derde partij een bepaald percentage van een vergoeding wordt toegekend dat verband houdt met een toekomstige transfer of andere rechten die verband houden met een toekomstige transfer mogen dus niet meer."

Hoe verder?
Advocaat Folgeling kijkt met vertrouwen uit naar de uitspraak van de rechter. Hij vertelt tegen Paul Post van Omroep Brabant: "Vanmorgen stonden wij met 2-0 achter omdat een beslaglegging in principe altijd wordt verleend, nu heb ik het gevoel dat we met 3-2 voor staan." De club wacht de uitspraak eerst af en zal daarna weer met Kakhi Jordania in overleg treden.

Bron: FCDBFans.nl