FCDBFans

Met heel mijn hart
Sparta te sterk voor Den Bosch

24 juli 2019 om 21:49

In een warme Vliert speelde de thuisploeg in de beginfase goed mee met de kersverse eredivisionist. Bij Den Bosch waren aanwinst Jizz Hornkamp en Ringo Meerveld (voor Sven Blummel) de opvallendste namen in de basisopstelling.

Beide ploegen kregen een grote kans in een tijdsbestek van 1 minuut. Luuk Brouwers miste op aangeven van Hornkamp een levensgrote kans. Doelman Tim Coremans wist redding te brengen, dat lukte Nick Leijten aan de andere kant ook toen Ragnar Ache door wist te breken. De 0-1 in de 22e minuut van diezelfde Ache zorgde voor een overwicht van de bezoekers. Die wisten de score in de 26e minuut al uit te breiden via Bryan Smeets Leijten kansloos liet. Mats Deijl blesseerde zich nog tijdens een duel, hij moest zich geschrokken laten wisselen. Ruststand 0-2.

Na rust wist Sparta ook snel de 0-3 te maken na geschutter achterin bij Den Bosch kon Dante Rigo simpel profiteren. Sparta wisselde vervolgens het gehele team. Dat zorgde voor wat meer lucht bij de Bosschenaren. Den Bosch wisselde er vervolgens ook rustig op los. Dat kwam het spel niet ten goede Met de stadionlampen uit werd het het laatste kwartier ook nog wat donker op het veld. Den Bosch kreeg nog wel wat kansen maar gescoord werd er niet meer.

Bron: FCDBFans.nl