FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Jordania mag geen beslag leggen

Jordania mag geen beslag leggen

25 juli 2019 om 17:00

De voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist het verzoek afgewezen van Kakhi Jordania om beslag te mogen leggen op gelden van FC Den Bosch. De uitspraak is belangrijk voor Den Bosch omdat het nu verder kan met 'plan B'.

Op de website rechtspraak.nl staat het onderstaande te lezen:

De voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist het verzoek afgewezen van een Georgische zakenman om beslag te mogen leggen op gelden van voetbalclub FC Den Bosch.

De zakenman wilde de voetbalclub overnemen door een meerderheid van de aandelen te kopen. Hiervoor moest de Nederlandse voetbalbond (KNVB) eerst goedkeuring geven. In afwachting van dat besluit, sloten de zakenman en de voetbalclub in juli 2018 een overeenkomst van geldlening. De partijen kwamen overeen dat de zakenman alvast substantiƫle bedragen in de club zou investeren.

Inmiddels staat vast dat de KNVB geen goedkeuring geeft voor de overname van de club door de zakenman. Daarmee is volgens de rechter de weinig gelukkige situatie ontstaan dat de zakenman niet acceptabel is voor de KNVB als aandeelhouder van FC Den Bosch, maar hij FC Den Bosch wel (mede) heeft gefinancierd.
De zakenman eist -kort gezegd- dat de club hem zijn investeringen tot een bedrag van 810.000 euro terugbetaalt. Volgens de man heeft FC Den Bosch dit geld namelijk aan andere dingen besteed dan waarvoor hij het geld beschikbaar stelde.
Volgens de rechter is dit echter niet aannemelijk geworden. Het belang van de club dat er geen beslag wordt gelegd moet bovendien zwaarder wegen dan het belang van de zakenman. En daarom krijgt hij geen toestemming om beslag te leggen.

Bron: Rechtspraak.nl