FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch met 3-1 langs Regioteam R'dam

Den Bosch met 3-1 langs Regioteam R'dam

27 juli 2019 om 22:05

Met nieuwelingen Hornkamp en Trotman in de aanvalslinie en proefspelers Julian Demarteau en Azzedine Dkidak in de ploeg speelde FC Den Bosch haar vijfde oefenwedstrijd. De ploeg van trainer/coach Erik van der Ven wist met 3-1 te winnen.

De eerste tien minuten gingen de Rotterdammers vliegend van start. Linksachter Rens Herwijer schoot in de negende minuut zijn ploeg zelfs naar een brutale voorsprong. Na die verrassende openingsfase ging FC Den Bosch direct op zoek naar de gelijkmaker, maar buiten enkele mogelijkheden via Hornkamp en Blummel kwam het niet tot grote kansen. Debutant Ryan Trotman kreeg in de vierentwintigste minuut de gelijkmaker op een presenteerblaadje van de Rotterdamse defensie. De buitenspeler omspeelde de keeper en schoof simpel binnen voor 1-1. Een kleine tien minuten later was het Leo Väisänen die met een kopbal zijn team nog voor het rustsignaal op voorsprong wist te zetten.

De opdracht in de tweede helft was duidelijk: op zoek naar zoveel mogelijk doelpunten en achterin de boel gesloten houden. Sven Blummel gaf het goede voorbeeld door acht minuten na de pauze al de 3-1 achter keeper De Kok te schieten. Een aanzet tot een doelpuntrijke tweede helft bleek het echter niet. Luuk Brouwers kreeg in de slotfase nog wel de kans om ook zijn doelpunt mee te pikken, maar zijn inzet eindigde op de vuisten van de doelman.

Bron: FC Den Bosch.nl