FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Column: Het komende jaar van ‘HSV’ Den Bosch

Column: Het komende jaar van ‘HSV’ Den Bosch

29 juli 2019 om 16:34

Afgelopen vrijdag was het een jaar geleden dat Kakhi Jordania werd voorgedragen als de nieuwe grote leider. Wat er sindsdien allemaal is gebeurd had niemand kunnen voorspellen.

Wat er het komende jaar allemaal gaat gebeuren ook niet, maar op basis van recente ervaringen doe ik toch een poging.

22 augustus
In het Brabants Dagblad wordt gesuggereerd dat het Plan B van FC Den Bosch mogelijk niet doorgaat en dat er achter de schermen al wordt gewerkt aan Plan C. Commissaris Rob Kleijzen ontkent dit ten zeerste. “Er is geen Plan C.” Hier op het gastenboek wordt het Brabants Dagblad suggestieve journalistiek verweten.

23 augustus
Plan B, waarvan niemand eigenlijk wist wat het inhield behalve dat er ergens geld vandaan zou komen, gaat definitief niet door. Volgens Jan-Hein Schouten is de club vooral opgelucht dat er duidelijkheid is. Men schakelt nu door naar Plan C. Wat dat plan is, kan niemand duidelijkheid over verschaffen.

26 augustus
FC Den Bosch heeft de licentiecommissie laten weten dat het meer tijd nodig heeft om een sluitende begroting in te dienen. FC Den Bosch verplicht de licentiecommissie om een bureau in te huren dat onderzoek gaat doen naar het maken van een sluitende begroting. De resultaten van dat onderzoek worden in november verwacht.

10 september
Op het gastenboek verschijnt een nieuw lid onder de uiterst creatieve naam ‘FCDB-1967’, die voorzichtig oppert of de huidige raad van commissarissen nog wel kan blijven zitten. Hij vindt dat ze onverantwoorde risico’s hebben genomen met onze club en dat het voortbestaan van de club daarmee in gevaar is gebracht.

11 september
‘FCDB-1967’ wordt op de Grote Markt gekruisigd. Vermanend wordt hem toegesnauwd: “Die mensen hebben heel veel tijd, geld en moeite in de club gestoken, daar mag je wel iets meer respect voor opbrengen!”
“Maar dat heeft Jordania ook gedaan en kijk waar dat ons heeft gebracht”, zijn de laatste woorden van ‘FCDB-1967’.

20 september
Na drie nederlagen op rij wil coach Erik van der Ven geen interviews meer geven. Hij is immers nu al een paar keer voor de camera verschenen op momenten dat het niet zo goed ging en vreest dat het wel eens nadelige effecten voor hem kan gaan hebben. Daardoor ontstaat een unieke situatie en zal woordvoerder Esther Bal voortaan de interviews rondom wedstrijden doen, zoals ze ook de raad van commissarissen uit de wind hield toen Plan A definitief niet doorging. Erik van der Ven geeft voortaan uitsluitend anoniem via ons gastenboek zijn mening over de wedstrijden.

10 oktober
Plan C, D, E, F en G zijn helaas ook mislukt. De club is daardoor aanbeland bij Plan H, wat per ongeluk op de website van de club terecht is gekomen. Het complete plan blijkt uit één zin te bestaan; accountmanager Brain Visser gaat een biertje drinken bij Heineken. Tot ieders verrassing is het dit keer wel raak. “Tuurlijk jungske!”, is de letterlijke reactie die Visser krijgt op zijn vraag of Heineken eventueel heel misschien bij wijze van hoge uitzondering een keertje een symbolische euro wil betalen in ruil voor 99,9% van de aandelen.

11 oktober
De overname is rond en goedgekeurd. Nu KNVB-sponsor Heineken om de hoek kwam kijken kan de licentiecommissie plots wel direct nog bij elkaar komen en ziet men absoluut geen reden om vraagtekens te zetten bij het geld wat in de club wordt geïnvesteerd.

18 oktober
Heineken wil toch wel heel graag de naam en clubkleuren veranderen, ondanks dat het dat recht eigenlijk niet heeft. Maar tot verbazing van de bierbrouwer is er niemand die daar een probleem van maakt. Ook de supporters niet. Thuis tegen Roda JC speelt de club voor het eerst onder de naam HSV Den Bosch en in het groen-wit.

12 november
Het onderzoek van het bureau naar het maken van een sluitende begroting is afgerond. Hoewel HSV Den Bosch eigenlijk nog zeker minimaal vier weken nodig heeft om de resultaten daarvan juist te interpreteren, wordt de sluitende begroting op een bierviltje opgestuurd naar Zeist.
HSV Den Bosch krijgt nog wel een boete van de licentiecommissie omdat de sluitende begroting niet op tijd was ingediend. Lachend wordt die boete direct betaald. Bij de KNVB kijkt men wel een beetje vreemd op van de middelvinger-emoji die bij de betalingsomschrijving is gebruikt.

1 januari
De transfermarkt is geopend en er wordt veel vuurwerk verwacht van HSV. De eerste transfer is direct een opvallende. De directeur van Heineken blijkt nog een neefje te hebben die bij Ajax voetbalt. Bij HSV Den Bosch is er niemand die er een probleem van maakt en hij sluit direct aan bij de eerste selectie. Pas na drie trainingen komt men er achter dat hij bij Ajax in het G-team speelde.

23 februari
Tijdens carnaval gaan er dit jaar opvallend veel mannen verkleed als Paul van der Kraan. “Dit is de manier om mijn vrouw – een hele lieve meid, maar ze heeft wat problemen – eenvoudig in te ruilen voor een iets knappere”, zegt een van de vele lookalikes.

24 mei
Na een fantastische tweede seizoenshelft promoveert HSV Den Bosch via de play-offs naar de Eredivisie. Hoewel het groots wordt gevierd zijn er uiteraard ook supporters die mauwen, met ondergetekende voorop. “Dit heeft eigenlijk niks meer te maken met de club waar wij tot twee jaar geleden nog fan van waren.”

Bron: FCDBFans / Razende Reporter