FCDBFans

Met heel mijn hart
Al Taawon verslaat FC Den Bosch

30 juli 2019 om 20:55

Met een hoop blessuregevallen in de gelederen moest FC Den Bosch vandaag aantreden tegen het Saoedische Al Taawon. De nummer drie van Saudi Arabië was met 1-3 te sterk.

Zoals zo vaak deze voorbereiding startte Den Bosch prima aan de wedstrijd. Het leek in eerste instantie goed mee te kunnen met de bezoekers uit het midden oosten, zij waren fysiek sterker en combineerden ook makkelijker. Dit resulteerde al snel in de 1-0 door een poeier van de boomlange spits Liander Tawamba. Bij Den Bosch speelde Marco Ospitalieri mee. De linksback kwam afgelopen seizoen uit voor Fortuna Sittard in de eredivisie. Hij deed toen 10 keer mee. In het vervolg van de eerste helft probeerde de thuisploeg het wel maar wist het niet door de Saoedische muur heen te komen. Ruststand: 0-1.

In de tweede helft trad Al Taawon aan met bijna een compleet nieuw elftal. Den Bosch wisselde vier maal: Meerveld verving Felida, Voets voor Ospitalieri en proefspelers Adullahi en Dkidak kwamen voor Verbeek en Rodrigues. Abdulsamed Adbullahi (22) kwam het afgelopen seizoen uit voor Jong Sparta in de tweede divisie. Hij wist in 19 wedstrijden 3 keer te scoren, zaterdag speelde hij nog tegen Den Bosch met het Regioteam Rotterdam. Linkerflankspeler Azzedine Dkidak (19) speelde in de jeugd bij Vitesse en is nu zonder club. Er was wat meer balbezit voor FC Den Bosch maar er waren niet veel kansen te noteren voor de ploeg van Erik van der Ven. Adbullahi wist in de 80e minuut een vrije trap schitterend binnen te schieten: 1-2. Even later raakte gelegenheidsspits Robin Voets de onderkant van de lat. Aan de andere kant was het na een Bossche fout in de verdediging wel raak: 1-3. Dat was ook de eindstand.

Bron: FCDBFans.nl