FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Bosschenaar Meerveld tekent voor 3 jaar

Bosschenaar Meerveld tekent voor 3 jaar

2 augustus 2019 om 17:43

De in Den Bosch geboren en getogen Ringo Meerveld is pas 16-jaar maar heeft zijn eerste profcontract al te pakken. Hij tekent voor drie jaar bij zijn favroriete club.

Meerveld, die al zes jaar in de jeugdopleiding speelt, maakte onlangs zijn debuut in de hoofdmacht van de club. Het contacteren van talentvolle spelers uit de eigen opleiding past in het beleid van FC Den Bosch. “De doorstroming van talent naar het eerste elftal is een positief signaal naar de al aanwezige spelers in de opleiding en zorgt tegelijkertijd voor een zekere aantrekkingskracht op jong voetbaltalent in ‘s-Hertogenbosch en omgeving”, aldus Mark Lakwijk, hoofd Opleiding FC Den Bosch.

Lakwijk over Meerveld: “Meer jongen van de club kun je niet hebben. Ringo is een veelbelovend dubbeltalent. Ik zeg dubbeltalent, omdat hij technische vaardigheid en scorend vermogen combineert met kracht. Niet voor niets is hij voor de voorbereiding als eerstejaars A-junior al bij de A-selectie gehaald. Het afgelopen jaar heeft Ringo een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt, terwijl hij aanvankelijk moeite had om fysiek mee te komen. Nu staat er een hele sterke kerel, zonder dat de pleintjesvoetballer in hem verloren is gegaan. Ringo zal nooit zijn eerste gebod verloochenen en altijd de voeten laten spreken. We zijn ontzettend trots op Ringo, voor wie het nu pas begint.”

Ringo Meerveld: “Als je zoals ik uit Den Bosch komt, dan móet je wel voor FC Den Bosch zijn en dan wil je maar één ding: voetballen in het eerste van de club. Die droom is in mijn zevende seizoen heel dichtbij, want ik heb m’n eerste contract te pakken en mijn debuut al mogen maken in een oefenwedstrijd. Hartstikke mooi dat ik nu ‘vast’ bij de club zit. Zoals de meeste jongetjes, ben ik begonnen als spits. Maar al snel werd ik centraal in de verdediging gezet. Waarschijnlijk zodat ik meer in de duels zou komen en spieren kon kweken. Erg leuk vond ik het achterin niet. Ik heb gesmeekt of ik alsjeblieft naar voren mocht. Nu kan ik mijn voorwaartse impulsen kwijt als aanvallende middenvelder. Op die plek ben ik gelukkig. Dan kan ik vooruit voetballen, spelers voor de goal zetten en een mannetje passeren. Extra druk voel ik niet. Natuurlijk gaat het in de jeugd vooral om ontwikkeling en bij de selectie om presteren, maar dat zie ik als een extra stimulans. Ik leer enorm veel van iedereen en vooral van collega-middenvelders Danny Verbeek en Paco van Moorsel. Misschien hebben we straks wel een middenveld met alleen maar Bosschenaren!”

Bron: FCDBFans.nl (Foto: Henk van Esch)