FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch legt Excelsior over de knie

2 augustus 2019 om 21:42

De laatste oefenwedstrijd heeft FC Den Bosch veel vertrouwen gegeven richting de competitiestart. In de eigen Vliert werd degradant Excelsior op een 4-1 nederlaag getrakteerd.

Den Bosch ontving vandaag degradant Excelsior in de Vliert. De selectie van de bezoekers zag er op papier erg sterk uit. Toch was het Den Bosch dat in de 13e minuut op voorsprong kwam. Ryan Trotman speelde vandaag zeer verdienstelijk als diepste spits. Diezelfde Trotman ontving de bal van Ruben Rodrigues en mocht alleen op doelman Alessandro Damen af. Omdat de grensrechter de vlag omlaag hield kwam de thuisploeg op 1-0. Amper één minuut later was het alweer gelijk. Oud-Bosschenaar Jeffry Fortes kopte uit een hoekschop direct de 1-1 tegen de touwen. In het vervolg was Excelsior de bovenliggende partij. Het lukte de Rotterdammers maar niet om op voorsprong te komen. Dat lukte de thuisploeg vlak voor rust wel. Op aangeven van Sven Blummel slalomde Mats Deijl door het strafschopgebied en schoot de 2-1 schitterend achter Damen.

Adbulsamed Adbullahi mocht in de tweede helft starten. Hij verving doelpuntenmaker Mats Deijl. Afgelopen wedstrijd scoorde hij een prachtig doelpunt via een vrije trap. Excelsior bleef de bovenliggende partij. Maar het was wederom Den Bosch dat scoorde. Het was wederom Trotman die zijn tweede van de avond mocht maken. In de 70e minuut kwam Den Bosch zelfs op 4-1 toen de ingevallen Ringo Meerveld het overzicht behield en proefspeler Adbullahi de mogelijkheid gaf om binnen te schieten. Een ongekende voorsprong voor FC Den Bosch dat vertrouwen tankte en de bal steeds makkelijk rond liet gaan. De wedstrijd werd hierna door Den Bosch gecontroleerd. Den Bosch sluit de oefencampagne af met een klinkende 4-1 overwinning.

Bron: FCDBFans.nl