FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Drie nieuwe spelers tekenen contract

Drie nieuwe spelers tekenen contract

9 augustus 2019 om 19:09

FC Den Bosch heeft drie spelers aan zich weten te binden. Abdulsamed Abdullahi, Azzeddine Dkidak en Cristophe van Zutphen ondertekenden vandaag een contract. Alledrie speelden ze al mee in de voorbereiding.

FC Den Bosch en Christophe van Zutphen hebben overeenstemming bereikt over een tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen. De centrale verdediger speelde vanaf Onder 16 in de jeugd van FC Den Bosch, dat hem bij UDI’19 scoutte. Op zijn 18e maakte hij de overstap naar Jong N.E.C. Op 15 augustus wordt Van Zutphen, geboren in Veghel, 20 jaar. De Udenaar traint de hele voorbereiding al mee met de selectie van hoofdtrainer/coach Erik van der Ven.

Manager voetbalzaken Bert Ruijsch: “Wij zijn Christophe blijven volgen. Het is dan ook mooi dat een jongen die eerder in onze jeugdopleiding speelde, terug is bij de club. Sinds de start van de voorbereiding traint hij met de selectie mee en in die tijd heeft hij dit contract afgedwongen. Christophe is een fysiek sterke en atletische centrale verdediger met veel potentie. Met het tweejarige contract willen we ons vertrouwen in hem uitspreken.”

FC Den Bosch en Azzeddine Dkidak hebben overeenstemming bereikt over een eenjarig contract met een optie voor nog een seizoen. De linksback is afkomstig van Jong Vitesse. Eerder speelde de geboren Amsterdammer (19) voor FC New Amsterdam, A.V.V. Zeeburgia en A.F.C. DWS.

Manager voetbalzaken Bert Ruijsch: “Met Dkidak halen we wederom een jonge en talentvolle speler in huis. Hij is technisch, goed in de kleine ruimte en heeft een prachtige pass. Azzeddine heeft in zijn stageperiode bij FC Den Bosch laten zien dat hij een moderne vleugelverdediger is. Vorig jaar heeft hij bij Jong Vitesse ook veel als linksback gespeeld. Maar dankzij zijn aanvallende kwaliteiten kan hij de hele linkerkant bestrijken, wat heel belangrijk is in het hedendaagse voetbal. ”

FC Den Bosch heeft middenvelder Abdulsamed Abdullahi per direct aan de selectie toegevoegd. De 22-jarige multifunctionele middenvelder tekent een contract voor één seizoen. FC Den Bosch heeft daarnaast een eenzijdige optie voor nog een jaar.

De in Tilburg geboren Abdullahi viel op toen hij met Regioteam Rotterdam tegen FC Den Bosch speelde op 27 juli in de voorbereiding op dit seizoen. “Het is mooi dat er op deze manier ‘een pareltje’ komt bovendrijven”, vertelt manager voetbalzaken Bert Ruijsch. “We hebben hem daarna een testperiode aangeboden en die heeft hij heel goed ingevuld. Abdulsamed is erg gemotiveerd en wilde per se het betaalde voetbal halen. Hij is een moderne middenvelder met veel loopvermogen, goed in de omschakeling en hij maakt ons spel dynamisch.” Abdullahi speelde vorig seizoen bij Jong Sparta en kwam daarvoor uit bij Kozakken Boys, Spartaan’20 en Overmaas.

Bron: Persberichten