FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Erik van der Ven nu officieel trainer

Erik van der Ven nu officieel trainer

9 augustus 2019 om 19:17

FC Den Bosch heeft interim-coach Erik van der Ven benoemd tot Hoofdtrainer/coach. De Brabander heeft vandaag een contract ondertekend voor het seizoen 2019-2020.

De 35-jarige oud-speler van onder meer PSV (jeugd), Racing Genk (Bel.), Helmond Sport, TOP Oss en FC Emmen stond sinds eind april als interim-coach aan het roer van de club uit de Brabantse hoofdstad.

Van der Ven kwam in 2012 in dienst bij FC Den Bosch. Hij begon als trainer/coach van FC Den Bosch Onder 15, trainde vervolgens Onder 17, Onder 19 en Onder 23 en was sinds 2015 assistent-trainer van de hoofdmacht. “Ik ben blij met het vertrouwen vanuit de club. Mijn trainerscarrière ben ik hier gestart en ik vin d het heel speciaal nu officieel hoofdtrainer te zijn. In de vier jaar als assistent-trainer hier heb ik veel geleerd. Het is fijn om nu als eindverantwoordelijke mijn ideeën in de praktijk te brengen.”

Manager voetbalzaken Bert Ruijsch: “In de interim-periode en de Play-Offs heeft Erik laten zien dat hij het team kan managen. Het is een vakman, zijn trainingen zijn van hoog niveau. Erik is erg gedreven en uitermate goed voorbereid. Deze trainer kent de organisatie en onze spelers bovendien als geen ander.”
De aanstelling van Van der Ven past tevens in het beleid van de club. “Wij hebben bij voorkeur een door ons zelf opgeleide trainer voor de groep. Dat is het geval met Erik, die hier zijn officiële UEFA Pro hoofdtrainer-papieren heeft behaald.”

Bron: Persbericht